Σάββατο, 8 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ρωσία: Κρίσιμη η κατάσταση του Αλεξέι Ναβάλνι – Ετοιμάζονται διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα
[Η Ναυτεμπορική]: Ρωσία: Κρίσιμη η κατάσταση του Αλεξέι Ναβάλνι – Ετοιμάζονται διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα

[Η Ναυτεμπορική]: Ρωσία: Κρίσιμη η κατάσταση του Αλεξέι Ναβάλνι – Ετοιμάζονται διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα

Ο δικηγόρος του ηγέτη της εξωκοινοβουλευτκής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος έχει ξεκινήσει απεργία πείνας από τα τέλη Μαρτίου, δήλωσε σήμερα ότι η κατάσταση της υγείας του επιδεινώνεται και «μόνο χειροτερεύει». Ο Αλεξέι Λίπστερ δήλωσε στο Reuters, αφότου τον επισκέφθηκε στη φυλακή, ότι του αρνήθηκαν και πάλι να τον επισκεφθεί γιατρός της επιλογής του και είναι αποφασισμένος να συνεχίσει την απεργία πείνας.
Στο μεταξύ σύμφωνα με τις αρχές, οι γιατροί των ρωσικών φυλακών αποφάσισαν να μεταφέρουν τον Ναβάλνι στο νοσοκομείο, 20 ημέρες μετά την έναρξη από μέρους του απεργίας πείνας που έφερε διεθνείς αντιδράσεις και προειδοποιήσεις για συνέπειες εάν πεθάνει στη φυλακή.

Οι σύμμαχοι του Ναβάλνι , οι οποίοι δεν είχαν πρόσβαση σε αυτόν από την περασμένη εβδομάδα, δήλωσαν ότι ήταν έτοιμοι για κακές ειδήσεις για την υγεία του και ανακοίνωσαν πως σχεδιάζουν μαζικές διαδηλώσεις σε εθνικό επίπεδο μέσα στην εβδομάδα.

Εξι άνθρωποι σε απεργία πείνας για συμπαράσταση

Στο μεταξύ όπως γράφει η εφημερίδα Novaya Gazeta, η συμπρόεδρος της επιτροπής «Η φωνή του Μπεσλάν» Έλλα Κεσάγεβα και άλλα τέσσερα άτομα που υπήρξαν θύματα της πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης στην πόλη Μπεσλάν το 2004, ανακοίνωσαν ότι αρχίζουν απεργία πείνας σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον Αλεξέι Ναβάλνι. Κατά την άποψη της «Ο Ναβάλνι έγινε ο άνθρωπός που μπόρεσε να δείξει σε εκατομμύρια ανθρώπους τι εκπροσωπεί η εξουσία του Πούτιν».

Στις 10 Απριλίου απεργία πείνας σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον Ναβάλνι ξεκίνησε και ο Ρώσος επιστήμονας βιολόγος και πρώην καθηγητής της Ανώτατης Σχολής Οικονομίας και του πανεπιστημίου της Μόσχας Νικολάι Φορμόζοφ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!