Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ρωσία: Η κεντρική τράπεζα μείωσε σε επίπεδο – ρεκόρ το βασικό της επιτόκιο
[Η Ναυτεμπορική]: Ρωσία: Η κεντρική τράπεζα μείωσε σε επίπεδο – ρεκόρ το βασικό της επιτόκιο

[Η Ναυτεμπορική]: Ρωσία: Η κεντρική τράπεζα μείωσε σε επίπεδο – ρεκόρ το βασικό της επιτόκιο

Την απόφαση να μειώσει το βασικό επιτόκιό της στο 4,50%, πήρε η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας.

Παρόλο που το επιτόκιο 4,50 αποτελεί χαμηλό επίπεδο-ρεκόρ, η τράπεζα ανακοίνωσε, παράλληλα, ότι θα εξετάσει μία περαιτέρω μείωσή του καθώς η οικονομία συρρικνώνεται και ο κίνδυνος για πληθωρισμό είναι χαμηλός.

Η μείωση του επιτοκίου κατά μία ποσοστιαία μονάδα ήταν σε αντιστοιχία με την πρόβλεψη που είχε γίνει σε έρευνα του Reuters, κατά την οποία η Τράπεζα της Ρωσίας θα λάμβανε μέτρα για την κρίση που προκλήθηκε από τον κορωνοϊό.

«Αν η κατάσταση εξελιχθεί σύμφωνα με τη βασική πρόβλεψή μας, η Τράπεζα της Ρωσίας θα εξετάσει την ανάγκη μίας περαιτέρω μείωσης του βασικού επιτοκίου στις επόμενες συνεδριάσεις της», ανέφερε η κεντρική τράπεζα.

Οι πιθανότητες ο πληθωρισμός στη Ρωσία να κινηθεί σε χαμηλά επίπεδα αυξήθηκαν εξ αιτίας της μείωσης της εγχώριας και εξωτερικής ζήτησης, σύμφωνα με την τράπεζα. Ο ετήσιος πληθωρισμός ανήλθε στο 3,1% στις 15 Ιουνίου, παραμένοντας κάτω από τον στόχο του 4% και συγκρατούμενος από την ανάκαμψη της ισοτιμίας του ρουβλιού, καθώς τα μέτρα της καραντίνας συμπίεσαν την καταναλωτική ζήτηση.

Ο αρνητικός αντίκτυπος των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού διαρκεί περισσότερο από ό,τι υπέθετε προηγουμένως, ανέφερε η κεντρική τράπεζα. Αυτό ανοίγει τον δρόμο για χαμηλότερα επιτόκια, καθώς η οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 4-6% το 2020, σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα, πριν επανέλθει στην ανάπτυξη το 2021.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!