Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ρωσία: Ενισχυμένη η ασυλία των πρώην προέδρων
[Η Ναυτεμπορική]: Ρωσία: Ενισχυμένη η ασυλία των πρώην προέδρων

[Η Ναυτεμπορική]: Ρωσία: Ενισχυμένη η ασυλία των πρώην προέδρων

Η έναρξη της διαδικασίας για την άσκηση ποινικών διώξεων κατά πρώην προέδρων της Ρωσίας και των μελών της οικογενείας τους, πολύ σύντομα μπορεί να καταστεί πολύ πιο δύσκολη, απ΄ ότι είναι σήμερα, ενώ το ίδιο θα ισχύει και για ότι αφορά στην κράτηση, την σύλληψη, την ανάκριση και την προσωπική έρευνα των πρώην αρχηγών του ρωσικού κράτους, καθώς αυτό προβλέπει το νομοσχέδιο που κατέθεσαν σήμερα στην Κρατική Δούμα (κάτω βουλή) ο βουλευτής Αντρέι Κλίσας και ο πρόεδρος της επιτροπής νομοθεσίας του συντάγματος Πάβελ Κρασενίνικοφ.

Σύμφωνα με τον Κλίσας, η ασυλία του πρώην προέδρου συνιστά λογική συνέχεια της ασυλίας που έχει ο εν ενεργεία αρχηγός του κράτους. «Με τη λήξη της θητείας του ένα τέτοιο πρόσωπο έχει το δικαίωμα να προσβλέπει στο ότι θα έχει το ίδιο επίπεδο προστασίας και νομικών εγγυήσεων οι οποίες δεν θα είναι κατώτερες εκείνων που του είχαν δοθεί κατά την διάρκεια της άσκησης των προεδρικών καθηκόντων του» δήλωσε ο Κλίσας.

«Αυτή η διαδικασία συνιστά εγγύηση κατά αβάσιμων διώξεων κατά πρώην αρχηγού κράτους και αναγνωρίζει της σημασία του ρόλου του στο γενικό σύστημα της δημόσιας εξουσίας» προσέθεσε ο Ρώσος βουλευτής.

Το νέο νομοσχέδιο

Το νέο νομοσχέδιο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ρωσικής κυβέρνησης και είναι ένα από τα νομοσχέδια που προτάθηκαν μετά τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις μεταξύ άλλων που επιτρέπουν στον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την προεδρία μετά την λήξη της θητείας του το 2024.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!