Τετάρτη, 12 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ρωσία: 14 ώρες διορία για να φύγουν από την χώρα 20 Τσέχοι διπλωμάτες
[Η Ναυτεμπορική]: Ρωσία: 14 ώρες διορία για να φύγουν από την χώρα 20 Τσέχοι διπλωμάτες

[Η Ναυτεμπορική]: Ρωσία: 14 ώρες διορία για να φύγουν από την χώρα 20 Τσέχοι διπλωμάτες

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι απελαύνει 20 τσέχους διπλωμάτες απαντώντας στην απόφαση της τσεχικής κυβέρνησης για την απέλαση 18 ρώσων διπλωματών με την υποψία της κατασκοπείας. Η Μόσχα έδωσε διορία 14 ωρών στους τσέχους διπλωμάτες για να εγκαταλείψουν την χώρα, μετέδωσε το πρακτορείο RIA επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η τσεχική κυβέρνηση αποφάσισε χθες την απέλαση 18 ρώσων διπλωματών αφού ανακοίνωσε ότι δύο ρώσοι πράκτορες που κατηγορούνται για την δηλητηρίαση με τον νευροτοξικό παράγοντα Novitchok του πρώην ρώσου πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ στην Βρετανία το 2018, βρίσκονταν πίσω από την έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών του τσεχικού στρατού το 2014, από την οποία σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι ο πρεσβευτής της Τσεχίας στην Μόσχα Βιτεσλάβ Πίβονκα εκλήθη στο υπουργείο όπου του έγινε διαμαρτυρία για την μη φιλική απόφαση της Πράγας κατά του προσωπικού της ρωσικής διπλωματικής αντιπροσωπείας στην Τσεχία.

«Ανακοινώθηκε στον κ. Πίβονκα ότι 20 συνεργάτες της τσεχικής πρεσβείας στην Μόσχα κηρύχθηκαν persona non grata. Θα πρέπει να εγκαταλείψουν το έδαφός μας πριν από το τέλος της 19ης Απριλίου 2021», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Χθες, οι τσεχικές αρχές ανακοίνωσαν την απέλαση 18 ρώσων διπλωματών, οι οποίοι εμπλέκονται, σύμφωνα με τις τσεχικές υπηρεσίες Πληροφοριών, στο σαμποτάζ στην αποθήκη πυρομαχικών του τσεχικού στρατού του 2014, που προκάλεσε τον θάνατο δύο ανθρώπων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!