Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Ρομποτικές βαρκάδες στα κανάλια του Άμστερνταμ
[Η Ναυτεμπορική]: Ρομποτικές βαρκάδες στα κανάλια του Άμστερνταμ

[Η Ναυτεμπορική]: Ρομποτικές βαρκάδες στα κανάλια του Άμστερνταμ

Στην εικόνα μια από τις ρομποτικές βάρκες που κυκλοφορούν δοκιμαστικά στα κανάλια του Άμστερνταμ

Με περισσότερα από 65 κανάλια συνολικού μήκους 100 χλμ. το Άμστερνταμ είναι μια από τις πόλεις που δεν μπορείς εύκολα να αποφύγεις την μετακίνηση κάποια στιγμή μέσα στο νερό για να περάσεις από την μια πλευρά μιας περιοχής στην απέναντι. Διαφόρων ειδών σκάφη κυκλοφορούν στα πανέμορφα κανάλια της ολλανδικής πόλης μεταφέροντας ανθρώπους, οχήματα και φορτία. Τις τελευταίες μέρες ένας νέος τύπος σκάφους έχει κάνει την εμφάνιση του στα κανάλια του Άμστερνταμ.

Πρόκειται για ηλεκτροκίνητες αυτόνομες βάρκες που μπορούν να μεταφέρουν επιβάτες αλλά και να εκτελούν διαφόρων ειδών εργασίες όπως συλλογή απορριμμάτων. Διαθέτουν αισθητήρες και κάμερες που ελέγχουν το περιβάλλον στο οποίο κινούνται για να εντοπίζουν είτε τα κάθε είδους σταθερά εμπόδια είτε άλλα σκάφη που κινούνται στην ίδια περιοχή. Όλα τα δεδομένα αποστέλλονται σε ένα κεντρικό υπολογιστή που αναλαμβάνει την πλοήγηση της βάρκας.

Οι βάρκες αυτές μπορούν επίσης να στοιχίζονται με τέτοιο τρόπο μέσα στο νερό για να δημιουργούν αυτοσχέδιες γέφυρες όπου είναι απαραίτητο. Είναι επίσης σχεδιασμένες με τέτοιο τρόπο ώστε να τοποθετείται σε αυτές επιστημονικός εξοπλισμός για να πραγματοποιούν συλλογή δεδομένων από το νερό και την ατμόσφαιρα. Οι Αρχές του Άμστερνταμ αποφάσισαν να κάνουν χρήση αυτών των αυτόνομων σκαφών και αυτή την περίοδο έχει ξεκινήσει η δοκιμαστική λειτουργία τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!