Πέμπτη, 6 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Ρομπο-ταξί στους δρόμους του Ντουμπάι
[Η Ναυτεμπορική]: Ρομπο-ταξί στους δρόμους του Ντουμπάι

[Η Ναυτεμπορική]: Ρομπο-ταξί στους δρόμους του Ντουμπάι

Το εικονιζόμενο Origin είναι ένα αυτόνομο αυτοκίνητο που θα εκτελεί υπηρεσίες ταξί μέσα στις πόλεις

Οι Αρχές του Ντουμπάι έδωσαν άδεια στην αμερικανική εταιρεία Cruise να ξεκινήσει το 2023 δοκιμαστικά δρομολόγια στην πόλη με τα αυτόνομα αυτοκίνητα της τα οποία θα εκτελούν υπηρεσίες ταξί. Το Ντουμπάι είναι το μεγαλύτερο εμπορικό, οικονομικό και τουριστικό κέντρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων έχοντας εξελιχθεί στον 21ο αιώνα σε ένα από σύμβολα της ανάπτυξης και της χλιδής στην Μέση Ανατολή αλλά και ευρύτερα.

Πριν από λίγα χρόνια οι Αρχές του εμιράτου αποφάσισαν ότι θέλουν να μετατρέψουν και μάλιστα πολύ σύντομα το Ντουμπάι όχι απλά στην πιο hi-tech πόλη του κόσμου αλλά σε έναν τόπο βγαλμένο κυριολεκτικά από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Ανάμεσα στα άλλα στο Ντουμπάι οι Αρχές του Ντουμπάι κατασκευάζουν δίκτυο λειτουργίας υπερηχητικών τρένων και έχουν επιτρέψει τις δοκιμές ιπτάμενων αυτοκινήτων και αυτόνομων ιπτάμενων οχημάτων που θα λειτουργούν ως ταξί με στόχο αυτά να ξεκινήσουν επισήμως τα δρομολόγια τους μέσα στα επόμενα 1-2 έτη.

Την στιγμή που τα αυτόνομα ιπτάμενα ταξί θα πετούν στον ουρανό του Ντουμπάι στους δρόμους θα κυκλοφορούν τα τετράτροχα… αδελφάκια τους. Οι Αρχές του Ντουμπάι έδωσαν άδεια στην αμερικανική εταιρεία Cruise να ξεκινήσει το 2023 δοκιμαστικά δρομολόγια στην πόλη με τα αυτόνομα αυτοκίνητα της τα οποία θα εκτελούν υπηρεσίες ταξί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!