Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Reuters: Η απώλεια της τουριστικής σεζόν απειλεί να αφανίσει τις θυσίες μίας δεκαετίας
[Η Ναυτεμπορική]: Reuters: Η απώλεια της τουριστικής σεζόν απειλεί να αφανίσει τις θυσίες μίας δεκαετίας

[Η Ναυτεμπορική]: Reuters: Η απώλεια της τουριστικής σεζόν απειλεί να αφανίσει τις θυσίες μίας δεκαετίας

H πανδημία του κορωνοϊού έχει παραλύσει τον τουρισμό, έναν κλάδο που αντιπροσωπεύει το ένα-πέμπτο της ελληνικής οικονομίας. Πέραν της απώλειας τουριστικών εσόδων και των φόβων για χιλιάδες χαμένες θέσεις εργασίας, το πλήγμα στην τουριστική βιομηχανία εγκυμονεί τον κίνδυνο να επιστρέψει η χώρα πίσω στις σκοτεινές ημέρες της κρίσης χρέους, μία δεκαετία πριν, εκτιμά το Reuters σε ανάλυσή του.

Εάν χαθεί η φετινή τουριστική χρονιά, κινδυνεύνει να χαθεί και η οικονομική πρόοδος που είχε επιτευχθεί έπειτα από τόσα χρόνια σκληρής λιτότητας και τριών προγραμμάτων προσαρμογής, αναφέρουν οικονομολόγοι στην ανάλυση του ειδησεογραφικού πρακτορείου.

«Αυτή τη φορά, το αναμενόμενο οικονομικό σοκ θα είναι πολύ μεγαλύτερο σε συγκριση με παρόμοιες καταστάσεις στο παρελθόν», δηλώνει στο Reuters ο Νίκος Μαγγίνας, επικεφαλής οικονομολόγος της Εθνικής Τράπεζας.

Ήδη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι η ελληνική οικονομία θα εισέλθει σε ύφεση 9,7% φέτος, σχεδόν μία ποσοστιαία μονάδα βαθύτερη από ό,τι το 2011 -τη χειρότερη χρονιά της κρίσης χρέους. Η ανεργία προβλέπεται να εκτοξευθεί στο 20%, επιστρέφοντας στα επίπεδα πριν από μία διετία. Το δημόσιο χρέος της Ελλάδας προβλέπεται να φθάσει σχεδόν στο 200% του ΑΕΠ, εξανεμίζοντας την πρόοδο που είχε επιτευχθεί μέσω επώδυνων περικοπών δαπανών και μεταρρυθμίσεων, ως τίμημα για τα πακέτα οικονομικής διάσωσης.

Αυτή τη φορά όμως, η Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει και πολλά, σημειώνει το Reuters.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!