Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Ρέθυμνο: Επτά μεγάλα έργα ύψους 9 εκατ. ευρώ για διαχείριση λυμάτων και καθαρισμό ρεμάτων  
[Η Ναυτεμπορική]: Ρέθυμνο: Επτά μεγάλα έργα ύψους 9 εκατ. ευρώ για διαχείριση λυμάτων και καθαρισμό ρεμάτων  

[Η Ναυτεμπορική]: Ρέθυμνο: Επτά μεγάλα έργα ύψους 9 εκατ. ευρώ για διαχείριση λυμάτων και καθαρισμό ρεμάτων  

Επτά μεγάλα έργα ύψους 9 εκατ. ευρώ υπέγραψε ο περιφερειάρχης ΚρήτηςΣταύρος Αρναουτάκης στην Π.Ε. Ρεθύμνου, που αφορούν στη διαχείριση λυμάτων στον Πλακιά του δήμου Αγ. Βασιλείου και οριοθέτηση ρεμάτων στους δήμους Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τις συμβάσεις του έργου επεξεργασίας λυμάτων της περιοχής του Πλακιά του δήμου Αγ. Βασιλείου και για έξι μελέτες οριοθέτησης ρεμάτων, το έργο καθαρισμού ρεμάτων σε οικισμούς δυτικού Ρεθύμνου και της ανακατασκευής κατεστραμμένης δεξαμενής στην αρχαία Ελεύθερνα, συνολικού προϋπολογισμού 8.935.057,73 ευρώ.

Πέρα της υπογραφής των συμβάσεων από τον περιφερειάρχη και τους αναδόχους, ο κ. Αρναουτάκης επισκέφθηκε το εκτελούμενο έργο του αγιοβασιλιώτικου δρόμου, Αρμένοι-Παλέ, τη νέα διάνοιξη του πρώτου τμήματος του νότιου οδικού άξονα προϋπολογισμού 14,8 εκ. ευρώ, όπου και τόνισε την αναγκαιότητα υλοποίησης όλων των έργων και την σημαντικότητά τους για τους πολίτες, την τοπική ανάπτυξη και για την προστασία του περιβάλλοντος.

Η Περιφέρεια Κρήτης, όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης, προωθεί και υλοποιεί στο Ρέθυμνο και σε ολόκληρη την Κρήτη σειρά αναγκαίων έργων, που συμβάλλουν στην ανάπτυξη, στην οικονομία, στην απασχόληση, στην κοινωνική συνοχή. Παράλληλα ευχαρίστησε για την συνεργασία, την Αυτοδιοίκηση, τους φορείς, τις υπηρεσίες.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης στον δήμο Αγ. Βασιλείου, τόνισε ότι όλα τα προωθούμενα έργα θα δώσουν πνοή και ζωή στην ευρύτερη περιοχή, επισημαίνοντας παράλληλα, ότι με την στήριξη της Περιφέρειας υλοποιούνται και άλλα έργα στην περιοχή – δίδοντας έμφασή στον βιολογικό καθαρισμό του Πλακιά που θα λύσει ανάγκες της ευρύτερης περιοχής, όπως και στο μεγάλο έργο του νοτίου οδικού άξονα-Άγιοβασιλειώτικου δρόμου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!