Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Regeneron: Η θεραπεία αντισωμάτων φτάνει και στην Ευρώπη
[Η Ναυτεμπορική]: Regeneron: Η θεραπεία αντισωμάτων φτάνει  και στην Ευρώπη

[Η Ναυτεμπορική]: Regeneron: Η θεραπεία αντισωμάτων φτάνει και στην Ευρώπη

Η θεραπεία της Regeneron με το κοκτέιλ αντισωμάτων που πήρε ήδη έγκριση από τον Οργανισμό Φαρμάκων των ΗΠΑ βρίσκεται στη φάση της ολοκλήρωσης των κλινικών μελετών και για την τελευταία από τις τρεις περιπτώσεις για τις οποίες ενδείκνυται.

Όπως είπε ο αντιπρόεδρος Έρευνας της φαρμακευτικής εταιρείας, στην ΕΡΤ3, Χρήστος Κυρατσούς σε ότι αφορά την πρόληψη προσβολής από τον κορωνοϊό σε άτομα υψηλού ρίσκου τα αντισώματα της Regeneron έχουν αποτελεσματικότητα 90%, στην περίπτωση όσων ήδη νόσησαν και έχουν ήπια συμπτώματα η πιθανότητα να μην εξελιχθούν τα συμπτώματα κυμαίνονται μεταξύ 70-80% ενώ για όσους ήδη νοσηλεύονται οι κλινικές μελέτες βρίσκονται στο τελικό στάδιο πριν την εξαγωγή των σχετικών συμπερασμάτων.

Για την κατηγορία της πρόληψης ο αντιπρόεδρος Έρευνας της Regeneron διευκρίνισε ότι αφορά και τα άτομα που αν και έκαναν το εμβόλιο δεν μπόρεσαν να αναπτύξουν τα δικά τους αντισώματα γι’ αυτό χρειάζονται έτοιμα.

ο κ. Κυρατσούς είπε επίσης ότι η έγκριση από τον FDA αφορά τελικά τη μισή από τη δόση του κοκτέιλ της Regeneron που είχε αρχικά δοκιμαστεί κλινικά αφού από τις μελέτες προέκυψε ότι το αποτέλεσμα που παράγεται για τους ασθενείς είναι ακριβώς το ίδιο. Έτσι θα προκύψουν οι διπλάσιες δόσεις προς διάθεση οι οποίες μάλιστα θα χορηγούνται εύκολα με υποδόρια ένεση στο ιατρείο ή στο σπίτι χωρίς να χρειάζεται μετακίνηση σε κάποιο εξειδικευμένο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Αναφερόμενος στη λέξη κοκτέιλ που χρησιμοποιεί η εταιρία ο κ. Κυρατσούς εξήγησε ότι το σκεύασμα αποτελείται από δύο στοιχεία και προσκολλάται στον οργανισμό σε δύο διαφορετικές θέσεις γι’ αυτό και ο ιός είναι δύσκολο να του ξεφύγει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!