Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ρευστότητα 600 εκατ. ευρώ διαθέτει η Aegean Airlines
[Η Ναυτεμπορική]: Ρευστότητα 600 εκατ. ευρώ διαθέτει η Aegean Airlines

[Η Ναυτεμπορική]: Ρευστότητα 600 εκατ. ευρώ διαθέτει η Aegean Airlines

Του Φάνη Ζώη
fzois@naftemporiki.gr

Στα 600 εκατ. ευρώ κινείται η ρευστότητα της Aegean Airlines μετά την πρόσφατη Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου των 60 εκατ. ευρώ και την καταβολή της κρατικής ενίσχυσης των 120 εκατ. ευρώ, με την Ελλάδα να παρουσιάζει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανάκαμψης σε επίπεδο ζήτησης.

Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων χθες κατά την Ετήσια Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, ο πρόεδρος του Oμίλου της Aegean Ευτύχης Βασιλάκης, σημειώνοντας ότι απ’ αυτή τη ρευστότητα έχει αφαιρεθεί ποσό 90 εκατ. ευρώ το οποίο είχε δανειστεί η εταιρεία πέρυσι από τις τράπεζες και το οποίο επέστρεψε.

«Από ταμειακή σκοπιά είμαστε σε καλό δρόμο παρά τη δυσκολία που προκαλούν τα αποτελέσματα τα οποία τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνιο δεν θα είναι θετικά» σημείωσε ο πρόεδρος της Aegean.

Ο κ. Βασιλάκης σημείωσε ακόμη ότι πωλήσεις και προπωλήσεις εισιτηρίων τον Ιούνιο και τον Ιούλιο φθάνουν το 70% με 75% του 2019, αλλά βέβαια δεν είχε τις προπωλήσεις των προηγούμενων μηνών. Ελπίζουμε, πρόσθεσε, ότι δεν θα διαταραχθεί αυτή η κατάσταση αν δεν υπάρξει σημαντική αύξηση των νοσηλειών, που είναι και το πιο καθοριστικό στοιχείο για την πορεία της πανδημίας.

Από την πλευρά του, o διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Δημήτρης Γερογιάννης, εκτίμησε ότι, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα κρατήσεις, το πτητικό έργο της Aegean τον Ιούλιο και τον Αύγουστο θα κινηθεί στο 70% με 75% του 2019.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!