Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Ραντεβού με τον εμβολιασμό για όλο τον ενήλικο πληθυσμό-Εκκληση στους άνω των 65
[Η Ναυτεμπορική]: Ραντεβού με τον εμβολιασμό για όλο τον ενήλικο πληθυσμό-Εκκληση στους άνω των 65

[Η Ναυτεμπορική]: Ραντεβού με τον εμβολιασμό για όλο τον ενήλικο πληθυσμό-Εκκληση στους άνω των 65

Άνοιξε η πλατφόρμα στο emvolio.gov.gr, ώστε να κλείνουν ραντεβού οι πολίτες στην ηλικιακή ομάδα 30-34 ετών για όλα τα διαθέσιμα εμβόλια, δηλαδή, Pfizer, Moderna, AstraZeneca και Johnson & Johnson. Παράλληλα χθες το βράδυ άνοιξε και η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό κατά του Covid-19 και για τους άνω των 18 με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, με το οποίο εμβολιάζονται όλοι οι πολίτες άνω των 18 ετών που κατοικούν σε νησιά.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη 26 Μαΐου άνοιξε η πλατφόρμα έτσι ώστε η ηλικιακή ομάδα 35-39 να μπορεί να κλείνει ραντεβού και για τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια. Είχε προηγηθεί στις 21 Μαΐου, το άνοιγμα της πλατφόρμας για τους πολίτες της ηλικιακής ομάδας 40-44 και για τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια.

Ο εμβολιασμός στην Ελλάδα προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και αυτό αποτυπώνεται και στον επταήμερο κυλιόμενο μέσο όρο εμβολιασμών ανά 100.000 κατοίκους, όπου η Ελλάδα έχει περάσει πλέον στην τρίτη θέση μεταξύ 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επίσης, στο ποσοστό του πληθυσμού που έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του, η Ελλάδα είναι στην πέμπτη θέση από τις 27 χώρες της Ε.Ε.

Από την πλευρά του ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης, απαντώντας χθες σε ερώτημα για την έγκριση του εμβολίου της Pfizer από τον EMA, στα παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών τόνισε ότι «τα παιδιά δεν έχουν παίξει πολύ μεγάλο ρόλο στην μετάδοση του κορωνοϊού στη χώρα μας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!