Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Ραντάρ που επιτρέπει σε αυτοκίνητα να «βλέπουν» πίσω από γωνίες
[Η Ναυτεμπορική]: Ραντάρ που επιτρέπει σε αυτοκίνητα να «βλέπουν» πίσω από γωνίες

[Η Ναυτεμπορική]: Ραντάρ που επιτρέπει σε αυτοκίνητα να «βλέπουν» πίσω από γωνίες

Επιστήμονες του Princeton University ανέπτυξαν ένα αυτοματοποιημένο σύστημα με ραντάρ που επιτρέπει στα αυτοκίνητα να «κοιτούν» πίσω από γωνίες, εντοπίζοντας εύκολα άλλα εισερχόμενα οχήματα και πεζούς.

Το σύστημα αυτό, όπως υποστηρίζεται, ενσωματώνεται εύκολα σε σημερινά οχήματα και χρησιμοποιεί ραντάρ Doppler για να ανακλά ραδιοκύματα σε επιφάνειες όπως κτίρια και παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Το σήμα ραντάρ πέφτει στην επιφάνεια υπό γωνία, οπότε αντανακλάται σαν μια μπάλα μπιλιάρδου που πέφτει στο τοίχωμα του τραπεζιού. Το σήμα χτυπά μετά και σε άλλα αντικείμενα πίσω από τη γωνία, και μέρος του επιστρέφει στο αυτοκίνητο, όπου εντοπίζεται- επιτρέποντας στο σύστημα να «δει» αντικείμενα πίσω από τη γωνία, και να αντιληφθεί εάν κινούνται ή είναι στατικά.

«Αυτό θα επιτρέψει σε αυτοκίνητα να βλέπουν “κρυμμένα” αντικείμενα τα οποία τα σημερινά lidar και αισθητήρες καμερών δεν μπορούν να καταγράψουν, για παράδειγμα, επιτρέποντας σε ένα αυτόνομο όχημα να “δει” γύρω σε μια επικίνδυνη διασταύρωση» είπε ο Φίλιξ Χάιντε, επίκουρος καθηγητής Επιστήμης Υπολογιστών στο Princeton και ένας εκ των ερευνητών. «Οι αισθητήτες ραντάρ είναι σχετικά χαμηλού κόστους, ειδικά σε σχέση με τους αισθητήρες lidar, και μπορεί να αλλάξει η κλίμακα για μαζική παραγωγή».

Οι ερευνητές παρουσίασαν τη δουλειά τους σε επιστημονικό άρθρο στην Conference on Computer Vision and Pattern Recognition (CVPR), όπου περιγράφουν πώς το σύστημα είναι σε θέση να διακρίνει αντικείμενα μεταξύ των οποίων αυτοκίνητα, ποδηλάτες και πεζοί, και να υπολογίζει την κατεύθυνση και ταχύτητά τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!