Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Το «ράλι» της Ευρώπης απέναντι στην παραλλαγή Δέλτα
[Η Ναυτεμπορική]: Το «ράλι» της Ευρώπης απέναντι στην παραλλαγή Δέλτα

[Η Ναυτεμπορική]: Το «ράλι» της Ευρώπης απέναντι στην παραλλαγή Δέλτα

Οι χώρες της Ευρώπης προσπαθούν να επιταχύνουν τους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού προκειμένου να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της υπερμεταδοτικής παραλλαγής Δέλτα, σε έναν δύσκολο αγώνα ώστε να μην γεμίσουν ξανά τα νοσοκομεία με ασθενείς Covid-19.

Ο επείγων χαρακτήρας των εμβολιασμών συμπίπτει με τους καλοκαιρινούς μήνες των διακοπών της Ευρώπης, με τον καλό καιρό να φέρνει περισσότερες κοινωνικές επαφές και τις κυβερνήσεις διστάζουν να επιβάλουν περιορισμούς. Οι κοινωνικές αποστάσεις συνήθως αγνοούνται, ειδικά μεταξύ των νέων, και ορισμένες χώρες κατήργησαν την υποχρεωτική μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.

Οι κυβερνήσεις προσπαθούν να δώσουν κίνητρα στους πολίτες να εμβολιαστούν το ταχύτερο δυνατόν, με αυτά να περιλαμβάνουν δωρεάν είδη παντοπωλείου, κουπόνια ταξιδιού και ψυχαγωγίας και σχέδια επιβράβευσης. Ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, μίλησε ακόμη και για μια αίσθηση πατριωτισμού.

Ο κίνδυνος μόλυνσης από την ινδική μετάλλαξη είναι «υψηλός έως πολύ υψηλός» για μερικώς ή καθόλου εμβολιασμένες κοινότητες, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), το οποίο παρακολουθεί 30 χώρες στην ήπειρο. Εκτιμά ότι μέχρι τα τέλη Αυγούστου, η παραλλαγή Δέλτα θα αντιπροσωπεύει το 90% των περιπτώσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Είναι πολύ σημαντικό να προχωρήσουμε με την ανάπτυξη εμβολίων με πολύ υψηλό ρυθμό», προειδοποίησε το ECDC.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανησυχεί επίσης. Η παραλλαγή καθιστά «εκθετική» τη μετάδοση της Covid-19.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!