Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Γ. Ραγκούσης: Να αποσυρθεί η σύμβαση-απάτη, να παρθούν επιπλέον νομικές δεσμεύσεις από την Cosco
[Η Ναυτεμπορική]: Γ. Ραγκούσης: Να αποσυρθεί η σύμβαση-απάτη, να παρθούν επιπλέον νομικές δεσμεύσεις από την Cosco

[Η Ναυτεμπορική]: Γ. Ραγκούσης: Να αποσυρθεί η σύμβαση-απάτη, να παρθούν επιπλέον νομικές δεσμεύσεις από την Cosco

«Να αποσύρετε τη σύμβαση-απάτη και να πάρετε επιπλέον νομικές δεσμεύσεις από την Cosco ότι θα πάψει να επιδιώκει την κατασκευή Ναυπηγείου, Mall, 4ου προβλήτα, καθώς και θα σεβαστεί τους αρχαιολογικούς χώρους και το φυσικό περιβάλλον της Α ΄και Β΄ Πειραιά» ζήτησε από την κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Ραγκούσης.

Σε παρέμβασή του στη Βουλή ζήτησε, επιπλέον της τήρησης της σύμβασης παραχώρησης και της υλοποίησης των υποχρεωτικών επενδύσεων, η Cosco να μη διεκδικήσει ναυπηγείο, να μην κατασκευάσει mall και 4ο προβλήτα, αλλά να σεβαστεί τους αρχαιολογικούς χώρους και το περιβάλλον, να πάψει να στήνει μονοπώλια στη διαχείριση αποβλήτων και στον εφοδιασμό.

Όπως υποστήριξε, «η ίδρυση ναυπηγείου θα καταστρέψει τις θέσεις εργασίας χιλιάδων εργαζομένων της μικρομεσαίας ναυπηγοεπισκευής κι εκατοντάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Το Mall θα καταστρέψει τον εμπορικό κόσμο της Α΄ και Β΄ Πειραιά. Ο 4ος προβλήτας θα καταστρέψει την καθημερινή ζωή των πολιτών στο Κερατσίνι και στο Πέραμα. Ο μη σεβασμός στον αρχαιολογικό χώρο θα επιφέρει ανεπανόρθωτη ζημία στη Σαλαμίνα και στον Πειραιά. Τα μονοπώλια στη διαχείριση των αποβλήτων και στον εφοδιασμό καταστρέφουν τον ανταγωνισμό και την υγιή επιχειρηματικότητα».

«Σας προειδοποιήσαμε στις επιτροπές να μην προχωρήσετε στην κύρωση της Τροποποίηση της Σύμβασης παραχώρησης. Όμως προχωρήσατε. Είστε άξιοι της μοίρας σας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!