Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Γ. Ραγκούσης: Ανήμπορη στις τρεις κρίσιμες δοκιμασίες φέτος η πολιτική προστασία
[Η Ναυτεμπορική]: Γ. Ραγκούσης: Ανήμπορη στις τρεις κρίσιμες δοκιμασίες φέτος η πολιτική προστασία

[Η Ναυτεμπορική]: Γ. Ραγκούσης: Ανήμπορη στις τρεις κρίσιμες δοκιμασίες φέτος η πολιτική προστασία

Αδυναμία στην πολιτική προστασία να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις τρεις κρίσιμες δοκιμασίες του φετινού καλοκαιριού καταλογίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Ραγκούσης, σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Όπως επισημαίνει, η πολιτική προστασία δεν είναι μόνον υποχρέωση της πολιτείας. Είναι και δικαίωμα του πολίτη. Η δε πλήρης και έγκαιρη ενημέρωση του πολίτη για οτιδήποτε αφορά στην προστασία της υγείας και της ασφάλειάς του αποτελεί αδιαπραγμάτευτο καθήκον όλων των επιπέδων, κυβερνητικών και κρατικών υπευθύνων.

Σύμφωνα με τον κ. Ραγκούση, «η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με πρωτοφανή κυνισμό, έχει κάνει επάγγελμα το πολιτικό εμπόριο του ανθρώπινου πόνου στις περιπτώσεις φυσικών καταστροφών. Ο δε περιβόητος νέος νόμος για την πολιτική προστασία, που δήθεν θα θωράκιζε τους πολίτες από τις φυσικές καταστροφές, έμεινε ανενεργός με απόφαση της ίδιας της κυβέρνησης».

Ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως στην Εύβοια, οκτώ νεκροί, σημαντικές ζημιές σε 2.500 σπίτια και εκτεταμένες καταστροφές σε επιχειρήσεις και καλλιέργειες είναι ο τελικός απολογισμός των πλημμυρών, τα ξημερώματα της Κυριακής 9/8/2020. «Από τον κυβερνητικό μηχανισμό πολιτικής προστασίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη καμία έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών, καμία προληπτική χρήση του 112. Από τις εισαγγελικές αρχές παραγγέλθηκε η διενέργεια έρευνας, για να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες στις περιοχές που πνίγηκαν στη λάσπη» σημειώνει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!