Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων παγκοσμίως μέσα σε μία μόνο εβδομάδα
[Η Ναυτεμπορική]: Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων παγκοσμίως μέσα σε μία μόνο εβδομάδα

[Η Ναυτεμπορική]: Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων παγκοσμίως μέσα σε μία μόνο εβδομάδα

Ραγδαία αύξηση κατά 20% των κρουσμάτων σε κύκλο 7 ημερών σημειώνεται σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία που έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Έπειτα από μια περίοδο δυο εβδομάδων κατά την διάρκεια των εορτών, όπου είχαν αναφερθεί επισήμως λιγότερα κρούσματα, την τελευταία εβδομάδα τα νέα κρούσματα μέσα σε διάστημα 7 ημερών ξεπέρασαν τα 5 εκ. παγκοσμίως, ενώ παράλληλα αυξήθηκαν κατά 11% οι θάνατοι φτάνοντας τους 85.000.

Με εξαίρεση την Νοτιοανατολική Ασία, αύξηση κρουσμάτων κατά 30% καταγράφηκε στον Δυτικό Ειρηνικό, την Αφρική και την Αμερική. Ειδικά η αμερικανική ήπειρος αντιπροσωπεύει το 51% του συνόλου των νέων κρουσμάτων και το 45% όλων των νέων θανάτων. Από την άλλη η Ευρώπη σημείωσε μεν αύξηση κρουσμάτων κατά 10% αλλά αυτή είναι χαμηλότερη σε σχέση με άλλες περιοχές του κόσμου αντιπροσωπεύοντας το ένα τρίτο των νέων κρουσμάτων παγκοσμίως.

Στη Νοτιοανατολική Ασία, συνεχίζεται η πτώση κρουσμάτων και θανάτων, ενώ στην Ανατολική Μεσόγειο καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων κατά 11%, ωστόσο οι θάνατοι μειώνονται κατά 9%. Η αφρικανική ήπειρος καταγράφει 175.000 νέα κρούσματα με 4300 νέους θανάτους, που αποτελεί αύξηση άνω του 30%, ενώ και ο Δυτικός Ειρηνικός παρουσιάζει αύξηση κρουσμάτων κατά 30% με τον αριθμό των θανάτων να αυξάνεται κατά 14%.

Η πεντάδα των χωρών με τα περισσότερα κρούσματα

Την πρώτη εβδομάδα του 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας πέντε χώρες κατέγραψαν τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων μεταξύ των οποίων οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής με 1.786.773 κρούσματα και αύξηση κατά 35%, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Βόρεια Ιρλανδία με συνολικά 417.620 κρούσματα και αύξηση 22%, η Βραζιλία με 313.130 κρούσματα και αύξηση 24%, η Ρωσία με 165.167 κρούσματα σημειώνοντας όμως μείωση της τάξεως του 12% και η Γερμανία με 142.861 κρούσματα και αύξηση 15%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!