Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Push-backs της Frontex στη «βαλκανική οδό»;
[Η Ναυτεμπορική]: Push-backs της Frontex στη «βαλκανική οδό»;

[Η Ναυτεμπορική]: Push-backs της Frontex στη «βαλκανική οδό»;

Όλο και περισσότεροι πρόσφυγες και μετανάστες επιχειρούν να περάσουν από την Ελλάδα στη Δυτική Ευρώπη μέσω Αλβανίας. Πολλοί κάνουν λόγο για παράνομες επαναπροωθήσεις με τη συμμετοχή στελεχών της Frontex.

Ο Αλί Αλ Εμπραχίμ από τη Συρία είναι 22 ετών. Το 2018 εγκατέλειψε την πόλη Μανμπίτζ, κοντά στο Χαλέπι, σε μία προσπάθεια να γλυτώσει από τις συνέπειες του πολέμου και να αποφύγει την αναγκαστική στράτευση. Την εποχή εκείνη η πόλη ήταν υπό τον έλεγχο των Κούρδων.

Ο Αλ Εμπραχίμ διέσχισε τα σύνορα με την Τουρκία, αλλά οι τουρκικές αρχές τον εντόπισαν, κατέγραψαν τα στοιχεία του και τον έστειλαν πίσω στη Συρία χωρίς να αναφέρουν συγκεκριμένο λόγο. Από τη στιγμή εκείνη, λέει ο νεαρός Σύρος σε άψογα αγγλικά, η νόμιμη είσοδος στην Τουρκία θα του απαγορευόταν για πέντε χρόνια.

Παρά ταύτα, ο Αλ Εμπραχίμ ήθελε να ξαναδοκιμάσει την τύχη του με στόχο, αυτή τη φορά, την Ελλάδα και τη δυτική Ευρώπη. Κατάφερε να επιστρέψει στην Τουρκία, έφτασε στις ακτές του Αιγαίου και πέρασε με πλοιάριο στη Λέρο, όπου κατέθεσε αίτηση για παροχή ασύλου. Η αίτησή του απορρίφθηκε με την αιτιολογία ότι η Τουρκία θεωρείται «ασφαλής τρίτη χώρα». Ο 22χρονος Σύρος λέει ότι «ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι πολύ αυστηρός με εμάς τους μετανάστες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!