Σάββατο, 4 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: ΠτΔ: Η τουρκική ηγεσία αμφισβητεί με απαράδεκτες μεθοδεύσεις τα κυριαρχικά μας δικαιώματα
[Η Ναυτεμπορική]: ΠτΔ: Η τουρκική ηγεσία αμφισβητεί με απαράδεκτες μεθοδεύσεις τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

[Η Ναυτεμπορική]: ΠτΔ: Η τουρκική ηγεσία αμφισβητεί με απαράδεκτες μεθοδεύσεις τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

Τις εξελίξεις στη χώρα και την ευρύτερη περιοχή είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν κατά τη σημερινή συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κι ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Αναφερόμενη στην προ ημερών επίσκεψή της στη Θράκη, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε πως «την ώρα που εμείς προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε όρους ισονομίας, ισοπολιτείας και ειρηνικής συνύπαρξης, δυστυχώς οι γείτονές μας δημιουργούν συνεχώς εντάσεις και προβλήματα. Σχεδόν καθημερινά η τουρκική ηγεσία, αντί να αναζητά γέφυρες συνεννόησης, προσπαθεί με κάθε τρόπο, με απαράδεκτες μεθοδεύσεις, να αμφισβητεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Είναι δεδομένη και αυτονόητη η βούληση όλων μας να προστατεύσουμε την εδαφική μας ακεραιότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, πάντα με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και πάντα με το βλέμμα στραμμένο στην ειρηνική συνύπαρξη όλων των λαών της περιοχής».

Μιλώντας για την πανδημία και τις επιπτώσεις της, η κ. Σακελλαροπούλου υπογράμμισε πως στην Ελλάδα «ευτυχώς ξεπεράσαμε αυτή την κρίση με τις μικρότερες δυνατές απώλειες χάρη στη συμβολή όλων» και παρατήρησε πως και το ΚΚΕ προσπάθησε να ανταποκριθεί «όπως όλοι στις ιδιαίτερες συνθήκες που αντιμετωπίσαμε» και μάλιστα στη συγκέντρωση που πραγματοποίησε πρόσφατα στο Σύνταγμα «τηρήσατε αυστηρά τους περιορισμούς που έθεσαν οι ειδικοί επιστήμονες».

Τώρα, όπως είπε, «έχουμε μπροστά μας μια νέα περίοδο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!