Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: ΠτΔ σε ΕΗΕΑ: Πυλώνας της Δημοκρατίας ο ελεύθερος, ανεξάρτητος Τύπος
[Η Ναυτεμπορική]: ΠτΔ σε ΕΗΕΑ: Πυλώνας της Δημοκρατίας ο ελεύθερος, ανεξάρτητος Τύπος

[Η Ναυτεμπορική]: ΠτΔ σε ΕΗΕΑ: Πυλώνας της Δημοκρατίας ο ελεύθερος, ανεξάρτητος Τύπος

«Ο ελεύθερος, ανεξάρτητος Τύπος, είναι πυλώνας της Δημοκρατίας», τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά τον χαιρετισμό της στη διαδικτυακή ημερίδα της ΕΣΗΕΑ, με θέμα «Δημοκρατία, Δεοντολογία, ΜΜΕ και Δημοσιογράφοι», ενώ επεσήμανε ότι «Όταν τα Μέσα Ενημέρωσης και οι δημοσιογράφοι στοχοποιούνται και απαξιώνονται, το πολίτευμά μας υπολειτουργεί».

Αναλυτικά ο χαιρετισμός της ΠτΔ:

Ο ελεύθερος, ανεξάρτητος Τύπος, είναι πυλώνας της Δημοκρατίας. Η έγκυρη, αξιόπιστη ενημέρωση είναι απαραίτητη προϋπόθεση για έναν εποικοδομητικό και αποτελεσματικό δημόσιο διάλογο. Οι εργαζόμενοι στον χώρο της ενημέρωσης πρέπει να είναι ελεύθεροι να αναζητούν την αλήθεια χωρίς περιορισμούς και αποκλεισμούς, αλλά και χωρίς προκαταλήψεις, για να μπορούν να επιτελούν το καθήκον τους που δεν είναι άλλο από την ουσιαστική, αμερόληπτη ενημέρωση των πολιτών. Όταν τα Μέσα Ενημέρωσης και οι δημοσιογράφοι στοχοποιούνται και απαξιώνονται, το πολίτευμά μας υπολειτουργεί.

Βλέπουμε ότι σε κάποιες χώρες η ελευθερία του Τύπου βάλλεται ή υπονομεύεται από φορείς πολιτικής ή οικονομικής εξουσίας. Ξέρουμε επίσης ότι σε χώρες, που γεωγραφικά δεν απέχουν πολύ από την ευρωπαϊκή γειτονιά μας, οι δημοσιογράφοι γίνονται στόχοι απειλών, εκφοβισμών, επιθέσεων. Χάνουν την ελευθερία τους ή ακόμη και τη ζωή τους.

Η περίοδος της πανδημίας, που δοκίμασε τις αντοχές μας, επιβεβαίωσε την αξία της ελεύθερης και αξιόπιστης ενημέρωσης. Οι δημοσιογράφοι που αξιοποιούν τις επιστημονικές πληροφορίες, που διαχωρίζουν τις φήμες από την πραγματικότητα, που αποκαλύπτουν ψευδείς θεωρίες, που δεν υποκύπτουν στην εντυπωσιοθηρία, μας βοηθούν να προσανατολιστούμε σε ένα ρευστό, μεταβαλλόμενο κι αβέβαιο περιβάλλον.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!