Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ψηφιακός φόρος: «Ναυάγιο» με τις ΗΠΑ να αποχωρούν και την Ε.Ε. να απειλεί με μονομερή δράση
[Η Ναυτεμπορική]: Ψηφιακός φόρος: «Ναυάγιο» με τις ΗΠΑ να αποχωρούν και την Ε.Ε. να απειλεί με μονομερή δράση

[Η Ναυτεμπορική]: Ψηφιακός φόρος: «Ναυάγιο» με τις ΗΠΑ να αποχωρούν και την Ε.Ε. να απειλεί με μονομερή δράση

Όλοι γνώρζαν ότι η φορολόγηση των διαδικτυακών κολοσσών, όπως είναι η Google, η Αmazon και το Facebook, ήταν ένα μεγάλο «αγκάθι» στις σχέσεις ΗΠΑ- Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ωστόσο υπήρχαν ελπίδες ότι οι διεθνείς διαπραγματεύσεις θα οδηγούσαν σε έναν συμβιβασμό για έναν παγκόσμιο φόρο, για τον οποίο καμία χώρα δεν θα μπορούσε να κατηγορήσει την άλλη ότι δρα μεροληπτικά.

Αυτές φαίνεται να διαψεύδονται, καθώς οι ΗΠΑ αποφάσισαν να αποχωρήσουν από τις παγκόσμιες συνομιλίες για τον λεγόμενο «ψηφιακό» φόρο, γεγονός που οδηγεί την Ευρώπη να απειλήσει ότι θα κινηθεί μονομερώς.

Η απόφαση της Ουάσιγκτον ανακοινώθηκε το βράδυ της Τετάρτης και η απάντηση των Ευρωπαίων ήρθε μέσω Παρισιού σήμερα. Ο Γάλλος υπουργός οικονομικών, Μπρουνό Λεμέρ, χαρακτήρισε «πρόκληση» τη στάση των Αμερικανών μιλώντας στο γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό Inter και πρόσθεσε ότι εάν οι ΗΠΑ δεν επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η Ε.Ε. θα πρέπει να προχωρήσει κανονικά στα δικά της σχέδια για την επιβολή του φόρου σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Από την πλευρά της εκπρόσωπος της ισπανικής κυβέρνησης σχολίασε πως η Μαδρίτη και καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν θα ανεχθούν την όποια «απειλή ή πρόκληση» από τις ΗΠΑ ή άλλη χώρα.

Σημειώνεται ότι στις διεθνείς διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα του ΟΟΣΑ συμμετείχαν σχεδόν 140 χώρες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!