Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Οι ψηφιακές πωλήσεις δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας
[Η Ναυτεμπορική]: Οι ψηφιακές πωλήσεις δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας

[Η Ναυτεμπορική]: Οι ψηφιακές πωλήσεις δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας

Ένα θετικό μήνυμα κομίζει η αύξηση της χρήσης των ψηφιακών καναλιών πώλησης στο λιανεμπόριο τροφίμων στη χώρα μας.

Η εκτεταμένη χρήση και εκ νέου δημιουργία ψηφιακών καναλιών πώλησης στον κλάδο του λιανεμπορίου τροφίμων στην Ελλάδα, μετά από την έλευση του Covid-19 στις ζωές μας, φαίνεται πως έχει ξεκάθαρα θετικό αντίκτυπο στην αγορά εργασίας, αφού δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας και αυξάνονται οι ανάγκες για πρόσληψη προσωπικού. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο ενημερωτικό δελτίο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΣΕΠΕ), οι ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό στο λιανεμπόριο τροφίμων στην Ελλάδα είναι αυξημένες.

Αναλυτικότερα, το λιανεμπόριο τροφίμων στην Ελλάδα αύξησε κατά 7.000 τις θέσεις εργασίας σε σχέση με το προηγούμενο έτος, με το λιανεμπόριο τροφίμων να καταγράφει αύξηση της απασχόλησης κατά 3,2% το 1ο εξάμηνο του 2020 σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Η αύξηση αυτή της απασχόλησης στο λιανεμπόριο τροφίμων είναι αποτέλεσμα αρκετών παραγόντων, με κυριότερη αιτία την πανδημία. Όπως εξηγεί το Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ), η αξιοποίηση νέων καναλιών πώλησης, όπως για παράδειγμα τα ηλεκτρονικά σουπερμάρκετ και οι τηλεφωνικές παραγγελίες δημιούργησαν την ανάγκη για επιπλέον προσωπικό για τη διαχείριση, εκτέλεση και παράδοση των παραγγελιών.

Επίσης, τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας, όπως η επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, ο έλεγχος του αριθμού ατόμων στα καταστήματα, η απολύμανση, δημιούργησαν, επίσης, νέες θέσεις εργασίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!