Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Προβληματισμός ΕΕ για την αυξανόμενη βία κατά δημοσιογράφων- Έρχεται σύσταση και ν/σχ
[Η Ναυτεμπορική]: Προβληματισμός ΕΕ για την αυξανόμενη βία κατά δημοσιογράφων- Έρχεται σύσταση και ν/σχ

[Η Ναυτεμπορική]: Προβληματισμός ΕΕ για την αυξανόμενη βία κατά δημοσιογράφων- Έρχεται σύσταση και ν/σχ

Είναι ευρέως γνωστό, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εκφράσει αναφανδόν την επιθυμία τα κράτη- μέλη της να ακολουθούν μια τακτική προστασίας των δημοσιογράφων τους. Ωστόσο, όσο αυξάνεται η βία κατά ευρωπαίων δημοσιογράφων, τόσο ενισχύεται η πεποίθηση ότι αυτή η πρόθεση, είναι τελικά ανεπαρκής.

Η Ευρώπη, μπορεί να υπερηφανεύεται ως παγκόσμιος ηγέτης στην ελευθερία του Τύπου, χρειάζεται όμως να θεσπίσει ένα κοινό πλαίσιο αντιμετώπισης φαινομένων όπως βίαιων επιθέσεων, δολοφονιών, διαδικτυακών απειλών, ακόμη και λεκτικής κακοποίησης, που απειλούν τους επαγγελματίες του Τύπου σε ένα μεγάλο μέρος της Γηραιάς Ηπείρου.

Το Politico έχει ασχοληθεί εκτενώς με περιστατικά επιθέσεων σε δημοσιογράφους. Σε σημερινό δημοσίευμα αναφέρει ότι τους τελευταίους δύο μήνες, διαδηλωτές κατά του εμβολιασμού εισέβαλαν στα στούντιο του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα της Σλοβενίας RTV.

Ακόμη, ενας δημοσιογράφος για την ιταλική La Repubblica, χτυπήθηκε στο πρόσωπο κατά τη διάρκεια διαδήλωσης ενάντια στους περιορισμούς του κορωνοϊού, βόμβες μολότοφ δέχτηκε ένας Ολλανδός δημοσιογράφος στο σπίτι του, ενώ διαδηλωτές πέταξαν κροτίδες και πυρπόλησαν αυτοκίνητα σε κυπριακό τηλεοπτικό σταθμό. Παράλληλα, τα τελευταία χρόνια, δημοσιογράφοι δολοφονήθηκαν στη Μάλτα, τη Σλοβακία, την Ελλάδα και την Ολλανδία.

Σημειώνεται ότι σε παλαιότερο δημοσίευμα, το Politico, είχε ασχοληθεί και με τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια πριν 11 χρόνια και το γεγονός ότι δεν βρέθηκαν ποτέ οι δολοφόνοι του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!