Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Τι προβλέπει το σχέδιο διάσωσης των ΕΛΤΑ
[Η Ναυτεμπορική]: Τι προβλέπει το σχέδιο διάσωσης των ΕΛΤΑ

[Η Ναυτεμπορική]: Τι προβλέπει το σχέδιο διάσωσης των ΕΛΤΑ

Του Φάνη Ζώη
fzois@naftemporiki.gr

Τέσσερις άξονες περιλαμβάνει το σχέδιο διάσωσης των ΕΛΤΑ, κόστους 350 εκατ. ευρώ, το οποίο είναι σχεδόν έτοιμο, αλλά υπάρχουν ορισμένες τελευταίες εκκρεμότητες, με κρισιμότερη τη διαβούλευση της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (Υπερταμείο) με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το κόστος για τα ΕΛΤΑ παραμένει δυσανάλογο των δυνατοτήτων των Οργανισμού, σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες, και είναι απαραίτητη τόσο η μείωση του προσωπικού όσο και η καλύτερη αξιοποίησή του. Το μέσο κόστος των μονίμων υπαλλήλων στα ΕΛΤΑ ανέρχεται περίπου στις 3.000 ευρώ μηνιαίως, με αποτέλεσμα, όπως υποστηρίζουν, σε αυτό το φαύλο κύκλο όπου καμία πλευρά δεν είναι ικανοποιημένη, η εθελουσία να φαντάζει η καλύτερη λύση για όλους.

Εθελούσια έξοδος

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, στους βασικούς άξονες του σχεδίου διάσωσης των ΕΛΤΑ έχει καταλήξει η κυβέρνηση, με βασικούς πυλώνες την υλοποίηση σχεδίου εθελούσιας εξόδου (η αρχική εκτίμηση αναφέρεται σε 2.036 και πλέον εργαζόμενους), την είσπραξη οφειλών από την Καθολική Υπηρεσία, την ψηφιοποίηση και αναδιάρθρωση με κλείσιμο και άλλων καταστημάτων, τη χρηματοδότηση υπηρεσιών από προγράμματα ΕΣΠΑ.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στη Ναυτεμπορική

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!