Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο του υπ. Τουρισμού για την ανάπτυξη του κλάδου
[Η Ναυτεμπορική]: Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο του υπ. Τουρισμού για την ανάπτυξη του κλάδου

[Η Ναυτεμπορική]: Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο του υπ. Τουρισμού για την ανάπτυξη του κλάδου

Η Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης: Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Τουρισμού «Ειδικές μορφές τουρισμού και διατάξεις για την τουριστική ανάπτυξη». ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Χρήστος Μπουκώρος και Αικατερίνη (Κατερίνα) Νοτοπούλου.

Τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα, που θα θωρακίσουν και θα συμβάλουν στην επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού περιλαμβάνονται στις ρυθμίσεις του νέου νομοσχεδίου του υπουργείου Τουρισμού. Η συζήτηση του νομοσχεδίου για τις «ειδικές μορφές τουρισμού και διατάξεις για την τουριστική ανάπτυξη» άρχισε χθες στη Βουλή, στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου. Όπως ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, το νομοσχέδιο αφουγκράζεται τις ανάγκες του επιχειρηματικού κόσμου και δημουργεί τις προϋποθέσεις ανάπτυξης του τουριστικού κλάδου.

Οι σημαντικότερες ρυθμίσεις που εισάγονται με το προτεινόμενο νομοσχέδιο αφορούν στη διαμόρφωση θεσμικού πλαισίου και στην καθιέρωση κανόνων για την ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού στην Ελλάδα, στον εκσυγχρονισμό των ρυθμίσεων για τις Περιοχές Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (ΠΟΤΑ), στη θέσπιση ολοκληρωμένου πλαισίου για τη λειτουργία των κολυμβητικών δεξαμενών, στην καινοτόμο διαδικασία της καθιέρωσης του θεσμού «πρεσβευτών τουρισμού» και στα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα θωρακίσουν και θα συμβάλουν στην επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού μετά την πανδημία.

Ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στη Βουλή τόνισε ότι το νομοσχέδιο στον πυρήνα του έχει την ανάπτυξη της χώρας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!