Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Πρώτο κουδούνι για εκατομμύρια μαθητές στην Ευρώπη
[Η Ναυτεμπορική]: Πρώτο κουδούνι για εκατομμύρια μαθητές στην Ευρώπη

[Η Ναυτεμπορική]: Πρώτο κουδούνι για εκατομμύρια μαθητές στην Ευρώπη

Μετά το πολύμηνο αναγκαστικό «διάλειμμα» που επέβαλε η πανδημία του κορωνοϊού εκατομμύρια μαθητές στην Ευρώπη επιστρέφουν στα σχολεία τους. Οι ανησυχίες των μαθητών και η αγωνία των γονιών.

Για εκατομμύρια μαθητές σε Γαλλία, Βέλγιο και Αγγλία ήχησε το πρώτο κουδούνι σηματοδοτώντας την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Εντός και εκτός των σχολικών αιθουσών ισχύουν ωστόσο νέοι κανόνες που στις περισσότερες περιπτώσεις προβλέπουν υποχρεωτική χρήση μάσκας και αυστηρή τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας. Παρά ταύτα πολλοί γονείς αλλά και εκπαιδευτικοί ανησυχούν ότι τα εκτεταμένα μέτρα πρόληψης και υγιεινής δεν θα καταφέρουν να αποτρέψουν ένα δεύτερο επιδημιολογικό κύμα.

Οι κυβερνήσεις από την πλευρά τους διατείνονται ότι λαμβάνουν μεν σοβαρά υπόψη τους φόβους και τις επιφυλάξεις αυτές, αντιτείνουν ωστόσο ότι για γονείς και μαθητές οι συνέπειες ενδεχόμενου νέου κλεισίματος των σχολείων θα είναι πολύ μεγαλύτερες απ΄ ότι ο κίνδυνος ενός ανεξέλεγκτου νέου κύματος. Για τα παιδιά είναι σημαντικό να επιστρέψουν στα θρανία τους «όχι μόνο για την εκπαίδευσή τους αλλά και για την ανάπτυξη και την ευεξία τους» εκτίμησε ο βρετανός υπουργός Παιδείας Γκάβιν Γουίλιαμσον.

Τι ισχύει στη Γαλλία

Στη Γαλλία το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς ήχησε για περίπου 12,4 εκατομμύρια μαθητές και μαθήτριες. Η επιστροφή στα σχολεία συνοδεύεται από νέα αυστηρά μέτρα: για όλους τους μαθητές άνω των 11 ετών, όπως και για τους εκπαιδευτικούς ισχύει η υποχρεωτική χρήση μάσκας, ενώ επιπροσθέτως η κυβέρνηση συνιστά μέσα στις σχολικές αίθουσες την τήρηση αποστάσεων ασφαλείας ενός μέτρου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!