Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Πρώτη σύνδεση εμπορικών δορυφόρων σε τροχιά
[Η Ναυτεμπορική]: Πρώτη σύνδεση εμπορικών δορυφόρων σε τροχιά

[Η Ναυτεμπορική]: Πρώτη σύνδεση εμπορικών δορυφόρων σε τροχιά

Την πρώτη σύνδεση δύο εμπορικών δορυφόρων σε τροχιά στην ιστορία ανακοίνωσαν η Northrop Grumman και η SpaceLogistics, θυγατρική της.

Όπως ανακοινώθηκε, συνδέθηκαν το Mission Extension Vehicle-1 (MEV-1) και ο Intelsat 901 (IS-901), για σκοπούς παροχής υπηρεσιών «παράτασης ζωής». Η Northrop Grumman τονίζει πως είναι η πρώτη φορά που δύο εμπορικοί δορυφόροι συνδέονται σε τροχιά και η πρώτη φορά που παρέχονται υπηρεσίες παράτασης ζωής σε έναν δορυφόρο σε γεωσύγχρονη τροχιά.

Το MEV-1 εκτοξεύτηκε στις 9 Οκτωβρίου και πρόσφατα ολοκλήρωσε την άνοδο τροχιάς του, περίπου 290 χλμ πάνω από τη γεωσύγχρονη τροχιά. Το IS-901 είναι ένας πλήρως λειτουργικός δορυφόρος τηλεπικοινωνιών που ξεμένει από καύσιμα. Η Intelsat τον απέσυρε πρόσφατα από υπηρεσία τον Δεκέμβριo προκειμένου να ανεβάσει την τροχιά του στην ίδια με αυτήν του MEV-1. Ακολούθησε η σύνδεση των δορυφόρων στις 25 Φεβρουαρίου. Τα δύο σκάφη τώρα θα πραγματοποιούν ελέγχους σε τροχιά μέχρι το MEV-1 να αρχίσει να μετακινεί τον εαυτό του και τον IS-901, που αποτελούν πλέον ένα κοινό σκάφος, έτσι ώστε ο IS-901 να τεθεί ξανά σε υπηρεσία στα τέλη του Μαρτίου.

«Το Όχημα Παράτασης Αποστολής παρέχει μια καινοτόμα υπηρεσία παράτασης ζωής δορυφόρου» είπε ο Τομ Γουΐλσον, πρόεδρος της SpaceLogistics. «Μαζί, η Northrop Grumman, η SpaceLogistics και η Intelsat έχουν κάνει το πρώτο βήμα στην πρωτοπορία στις υπηρεσίες in-space logistics, τόσο για εμπορικούς όσο και για κυβερνητικούς πελάτες».

Στο πλαίσιο του συμβολαίου με την Intelsat, το MEV-1 θα παρέχει παράταση ζωής πέντε ετών στον IS-901 πριν επιστρέψει το σκάφος σε μια τελική τροχιά απόσυρσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!