Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Πρώτη εκτίμηση από Περιφέρεια Αττικής-ΕΚΠΑ-Αστεροσκοπείο για κινδύνους στις πυρόπληκτες περιοχές
[Η Ναυτεμπορική]: Πρώτη εκτίμηση από Περιφέρεια Αττικής-ΕΚΠΑ-Αστεροσκοπείο για κινδύνους στις πυρόπληκτες περιοχές

[Η Ναυτεμπορική]: Πρώτη εκτίμηση από Περιφέρεια Αττικής-ΕΚΠΑ-Αστεροσκοπείο για κινδύνους στις πυρόπληκτες περιοχές

Η διαμόρφωση ενός οδικού χάρτη πρόληψης και έγκαιρης αντιμετώπισης των κινδύνων από πιθανά πλημμυρικά φαινόμενα μετά τα νέα δεδομένα που δημιούργησαν οι πρόσφατες πυρκαγιές στην Αττική, μέσω της αξιοποίησης των επιστημονικών δεδομένων που συλλέγουν το ΕΚΠΑ και το Αστεροσκοπείο Αθηνών στη βάση της σχετικής σύμβασης που έχουν υπογράψει με την Περιφέρεια Αττικής, ήταν το αντικείμενο της σημερινής σύσκεψης του περιφερειάρχη Αττικής με τον καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του ΕΚΠΑ, πρόεδρο του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος Ευθύμιο Λέκκα και τον διευθυντή Ερευνών ΕΑΑ και Επιστημονικό Υπεύθυνο του Κέντρου BEYOND Ερευνών Παρατήρησης της Γης και Δορυφορικής Τηλεπισκόπησης, Δρ. Χάρη Κοντοέ.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης παρουσιάστηκαν στον κ. Πατούλη τα πρώτα συμπεράσματα και εκτιμήσεις κινδύνων με βάση τη χαρτογράφηση που έχει γίνει στις λεκάνες απορροής που βρίσκονται σε καμμένες περιοχές αλλά και τις αυτοψίες που συνεχίζουν να διενεργούν τα συνεργεία των δύο επιστημονικών φορέων.

Παράλληλα παρουσιάστηκε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των μελετών κινδύνων από πλημμυρικά φαινόμενα με ταχείες διαδικασίες σε όλες τις λεκάνες απορροής που έχουν πληγεί και έγινε μία πρώτη συζήτηση για τις παρεμβάσεις που απαιτούνται απ’ όλους τους αρμόδιους φορείς για το προσεχές διάστημα, με στόχο την καλύτερη αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής.

Βασικός στόχος αυτή την περίοδο είναι, όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης, να γίνει άμεσα μία προτεραιοποίηση των επεμβάσεων που απαιτούνται βάσει των επιστημονικών χαρτογραφήσεων, για την αποτελεσματικότερη προστασία των πολιτών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!