Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Πρόστιμο 3,7 εκατ. ευρώ στη Moody’s από την Ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξιών και Αγορών
[Η Ναυτεμπορική]: Πρόστιμο 3,7 εκατ. ευρώ στη Moody’s από την Ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξιών και Αγορών

[Η Ναυτεμπορική]: Πρόστιμο 3,7 εκατ. ευρώ στη Moody’s από την Ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξιών και Αγορών

H Eυρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξιών και Αγορών (ESMA) επέβαλε πρόστιμo 3,7 εκατ. ευρώ στον οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s για παραβάσεις κανόνων, όπως για τη μη ανακοίνωση περίπτωσης σύγκρουσης συμφερόντων.

Η ESMA σημείωσε ότι η Moody’s είχε ανεπαρκείς εσωτερικές πολιτικές και διαδικασίες για τη διαχείριση σύγκρουσης συμφερόντων των μετόχων. Οι παραβιάσεις σημειώθηκαν από το 2013 έως το 2017 και αφορούσαν τον κανόνα που απαγορεύει στους οίκους να κάνουν αξιολογήσεις εταιρειών, στις οποίες κατέχουν 10% ή περισσότερο των μετοχών τους ή στις οποίες κατέχουν θέση στα διοικητικά συμβούλια.

Όλες οι παραβάσεις προέκυψαν από αμέλεια της εταιρείας, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ESMA, προσθέτοντας ότι το πρόστιμο αφορά πέντε φορείς της στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία και της Βρετανία.

«Η ESMA διαπίστωσε ότι η MIS (Moody’s Investors Service) δεν είχε πρόθεση να παραβιάσει τους κανονισμούς της ΕΕ και ότι δεν υπήρξε αντίκτυπος στην ποιότητα των πιστοληπτικών αξιολογήσεων», ανέφερε εκπρόσωπος της Moody’s σε e-mail που έστειλε στο Reuters. H Moody’s πρόσθεσε ότι η εποπτική Αρχή αναγνώρισε τα μέτρα που έχει λάβει για να αποτρέψει αντίστοιχες παραβιάσεις στο μέλλον.

Η ESMA είχε επιβάλει πρόστιμο 5,1 εκατ. ευρώ πριν από δύο χρόνια για αντίστοιχες παραβάσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!