Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Πρόσθετη «ένεση» ρευστότητας 5 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2020
[Η Ναυτεμπορική]: Πρόσθετη «ένεση» ρευστότητας 5 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2020

[Η Ναυτεμπορική]: Πρόσθετη «ένεση» ρευστότητας 5 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2020

Περαιτέρω τόνωση της ρευστότητας των επιχειρήσεων με ακόμα 5 δισ. ευρώ έως το τέλος του έτους σχεδιάζει η κυβέρνηση, μέσω του 3ου και 4ου κύκλου της επιστρεπτέας προκαταβολής, του ΤΕΠΙΧ ΙΙ και της δεύτερου κύκλου του Ταμείου Εγγυοδοσίας. Αν στο ποσό αυτό προστεθούν και τα 6 δισ. ευρώ που έχουν ήδη διατεθεί μέσω των παραπάνω εργαλείων, από τον Ιούνιο έως και τον Δεκέμβριο, το συνολικό ποσό που θα δοθεί σε επιχειρήσεις κα επαγγελματίες για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 11 δισ. ευρώ. Πιο συγκεκριμένα:

Επιστρεπτέα προκαταβολή

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εκταμιεύσεις των ποσών σε περισσότερους από 174.000 δικαιούχους που έχουν υποβάλει αίτημα για τον τρίτο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής. Εντός της ερχόμενης εβδομάδα αναμένεται να ανοίξει και η σχετική πλατφόρμα στο myBusinessSupport για την υποβολή νέας αίτησης αποδοχής του ποσού που έχει προεγκριθεί.

Υπενθυμίζεται ότι από τους δύο προηγούμενους κύκλους έχουν χρηματοδοτηθεί 120.000 επιχειρήσεις, κυρίως μικρές και πολύ μικρές, έχοντας λάβει συνολικά 2 δισ. ευρώ.

Τον Νοέμβριο αναμένεται να ξεκινήσει και ο 4ος κύκλος της επιστρεπτέας προκαταβολής, με αρχικό ποσό συνολικού ύψους 600 εκατ. ευρώ. Αυτή τη φορά, όμως, στους σχεδιασμούς του υπουργείου Οικονομικών είναι να ενισχυθούν όσοι πλήττονται από τα περιοριστικά μέτρα που λαμβάνονται το τελευταίο διάστημα λόγω της πανδημίας, αλλά και όσοι επλήγησαν από το μεσογειακό κυκλώνα «Ιανό». Βασική διαφορά σε σχέση με τους προηγούμενους κύκλους, το γεγονός ότι σημαντικό μέρος του ποσού που θα λάβουν οι δικαιούχοι δεν θα επιστρέφεται, αλλά θα λάβει τη μορφή επιδότησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!