Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Πρόσθετες φοροελαφρύνσεις υπό προϋποθέσεις μελετά η κυβέρνηση
[Η Ναυτεμπορική]: Πρόσθετες φοροελαφρύνσεις υπό προϋποθέσεις μελετά η κυβέρνηση

[Η Ναυτεμπορική]: Πρόσθετες φοροελαφρύνσεις υπό προϋποθέσεις μελετά η κυβέρνηση

Του Θάνου Τσίρου
ttsir@naftemporiki.gr

Η πλήρης και μόνιμη πλέον κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης είναι το επόμενο μέτρο ελάφρυνσης που θα ληφθεί, εφόσον η οικονομία κινηθεί ταχύτερα από τον αναθεωρημένο στόχο του ΑΕΠ, αλλά και το επιτρέψουν οι θεσμοί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το κεφάλαιο των μέτρων στήριξης δεν έχει κλείσει για την κυβέρνηση. Στο ενδεχόμενο που ο πήχης της φετινής ανάπτυξης διαμορφωθεί τελικώς πάνω από τον επικαιροποιημένο στόχο του 5,9%, θα υπολογιστεί ο πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος και θα διανεμηθεί.
Το ίδιο θα γίνει και από το νέο έτος. Με μια διαφορά: από το νέο έτος -εξαιρετικά κρίσιμο καθώς εκτός από την ολοκλήρωση της μεταμνημονιακής εποπτείας μπαίνει στην ατζέντα και η σκληρή διαπραγμάτευση για την αλλαγή του Συμφώνου Σταθερότητας- η προτεραιότητα της κυβέρνησης θα είναι η νομοθέτηση μέτρων μόνιμου χαρακτήρα.

Οι προτεραιότητες

Στην κορυφή της ατζέντας, η πλήρης και μόνιμη πλέον κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης προκειμένου να καλυφθούν και οι υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες που, προς το παρόν, θα εξακολουθήσουν να επιβαρύνονται με το συγκεκριμένο μέτρο: μισθωτοί και συνταξιούχοι.
Ψηλά στην κυβερνητική ατζέντα είναι επίσης η περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και η λήψη πρόσθετων μέτρων για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ειδικά για νέους και γυναίκες όπου τα ποσοστά ανεργίας παραμένουν υψηλά, καθώς επίσης και για τη στήριξη των νέων ζευγαριών ακόμη και μέσω πρόσθετων μέτρων στήριξης για την κάλυψη των στεγαστικών τους αναγκών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!