Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Πρόσληψη 300 μόνιμων γιατρών σε ΜΕΘ την Δευτέρα ανήγγειλε ο Κικίλιας
[Η Ναυτεμπορική]: Πρόσληψη 300 μόνιμων γιατρών σε ΜΕΘ την Δευτέρα ανήγγειλε ο Κικίλιας

[Η Ναυτεμπορική]: Πρόσληψη 300 μόνιμων γιατρών σε ΜΕΘ την Δευτέρα ανήγγειλε ο Κικίλιας

‘Άμεση πρόσληψη, από Δ 300 μονίμων ιατρών σε ΜΕΘ -αλλά και επέκταση της δυνατότητας αναγκαστικής διάθεσης ιδιωτικών κλινικών, θεραπευτηρίων έναντι αποζημίωσης προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Οι γιατροί -εκ των οποίων οι 100 είναι επιλαχόντες – θα ενταχθούν αμέσως στο ΕΣΥ, ενώ θα επεκταθεί η δυνατότητα σε όσους ειδικευόμενους το επιθυμούν να υπηρετήσουν το σύστημα ,με προσμέτρηση χρόνου.

Για όσους βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση, υπάρχει η δυνατότητα να επεκταθεί η σχέση εργασίας τους για άλλους έξι μήνες, ενώ για τους ιδιώτες προβλέπεται η δυνατότητα να ενταχθούν στο ΕΣΥ με ειδική σχέση εργασίας και αποζημίωση. Σύμφωνα με το νοσμοσχέδιο,

Στην ομιλία του ο κ.Κικίλιας αναφέρθηκε στην προσπάθεια της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την πανδημία με το μικρότερο δυνατόν κόστος.

«Η ελληνική Κυβέρνηση έχει κάνει μία συγκλονιστική προσπάθεια όλους αυτούς τους μήνες, προκειμένου να ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας εν κινήσει. Μία προσπάθεια η οποία έχει φέρει μετρήσιμα αποτελέσματα: διπλασιασμό των κλινών ΜΕΘ, 7.000 υγειονομικούς στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, πάνω από 30.000 τεστ την ημέρα, PCR και rapid, και προφανώς οι ανάγκες μόνιμα αυξάνονται» είπε ο κ. Κικίλιας..«Αυτή τη στιγμή νοσηλεύουμε τριπλάσιο αριθμό συμπολιτών μας σε απλές κλίνες COVID. Αυξάνονται οι διασωληνωμένοι και γίνεται μία τεράστια μάχη από γιατρούς, νοσηλευτές, λοιπό προσωπικό και επιστήμονες, για να στηριχθεί και να μείνει όρθια και η χώρα και το Εθνικό Σύστημα Υγείας και να μην μείνει κανένας συμπολίτης μας απροστάτευτος» σημείωσε επίσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!