Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Προσέλκυση επενδύσεων κόντρα στον Covid-19: Πρωταγωνιστής ο τεχνολογικός τομέας
[Η Ναυτεμπορική]: Προσέλκυση επενδύσεων κόντρα στον Covid-19: Πρωταγωνιστής ο τεχνολογικός τομέας

[Η Ναυτεμπορική]: Προσέλκυση επενδύσεων κόντρα στον Covid-19: Πρωταγωνιστής ο τεχνολογικός τομέας

Παρά την πανδημία και τον ισχυρό αντίκτυπό της στο οικονομικό πεδίο, τα μηνύματα για την προσέλκυση επενδύσεων είναι θετικά. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι παρά την αβεβαιότητα που επικρατεί διεθνώς, η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο του διεθνούς επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Επικαλούνται χαρακτηριστικά σε τρεις επενδύσεις που ολοκληρώθηκαν πρόσφατα.

1. Ανακοινώθηκε η εξαγορά της ελληνικών συμφερόντων εταιρείας Softomotive από τη Microsoft. H Softomotive η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο των αυτοματοποιημένων ρομποτικών διαδικασιών (RPA) ιδρύθηκε το 2005 στην Αθήνα και έκτοτε γνώρισε αλματώδη ανάπτυξη. Η εταιρεία απασχολεί πάνω από 100 εργαζόμενους (εξ αυτών πάνω περίπου 80 στην Αθήνα) και προσφέρει τις υπηρεσίες της σε 8000 εταιρείες σε όλο τον κόσμο. Είναι χαρακτηριστικό πως διαθέτει μεταξύ άλλων γραφεία στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, το Τέξας, και τη Σεούλ. Μάλιστα τονίζεται πως πρόκειται για την πρώτη εξαγορά ελληνικής εταιρείας από τη Microsoft, η οποία με αυτό τον τρόπο ενισχύει σημαντικά την παρουσία της στην Ελλάδα.

2. Η παραπάνω εξαγορά έρχεται σε συνέχεια της απόφασης της επενδυτικής εταιρείας CVC (η οποία διαχειρίζεται στοιχεία άνω των 82 δισεκατομμυρίων) να εισέλθει ως μέτοχος στην skroutz.gr . Αναγνωρίζονται ουσιαστικά τις πολύ σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης του διαδικτυακού εμπορίου στην Ελλάδα.

3. Εξαγορά της τεχνολογικής εταιρείας Think Silicon με έδρα την Πάτρα από την εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Nasdaq, Applied Materials.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!