Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Προς δημοσιονομική ευελιξία και το 2021
[Η Ναυτεμπορική]: Προς δημοσιονομική ευελιξία και το 2021

[Η Ναυτεμπορική]: Προς δημοσιονομική ευελιξία και το 2021

Από αριστερά, ο επίτροπος Οικονομικών Πάολο Τζεντιλόνι, ο πρόεδρος του Eurogroup Πασκάλ Ντόναχιου, η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ και ο πρόεδρος του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο.

Του Θάνου Τσίρου
ttsiros@naftemporiki.gr

Χωρίς να ληφθεί συγκεκριμένη απόφαση για τον χρόνο επαναφοράς των δημοσιονομικών κανόνων ολοκληρώθηκε η χθεσινή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στο Βερολίνο.
Πλήρης εικόνα για το πλαίσιο υπό το οποίο θα συνταχθούν οι προϋπολογισμοί των χωρών μελών μέσα στο 2021 αναμένεται να υπάρξει το επόμενο χρονικό διάστημα, αν και κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ήταν διάχυτος ο προβληματισμός σχετικά με το κατά πόσο μια πρόωρη επιστροφή της δημοσιονομικής πειθαρχίας θα «έσπρωχνε» ακόμη χαμηλότερα την οικονομία της Ευρωζώνης, η οποία ήδη πλήττεται από ύφεση της τάξεως του 11,8% με βάση τα στοιχεία της Eurostat για το δεύτερο τρίμηνο της φετινής χρονιάς.
Στη χθεσινή συνεδρίαση τέθηκαν μια σειρά από προβληματισμοί: οι δυσμενείς επιπτώσεις που προκαλεί η πανδημία στην αγορά εργασίας μειώνοντας ήδη την απασχόληση κατά τουλάχιστον δύο ποσοστιαίες μονάδες -ποσοστό ρεκόρ για την Ευρωζώνη- είναι ο ένας από αυτούς τους προβληματισμούς.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στη Ναυτεμπορική

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!