Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Προς αύξηση ο κατώτατος μισθός στην Ισπανία
[Η Ναυτεμπορική]: Προς αύξηση ο κατώτατος μισθός στην Ισπανία

[Η Ναυτεμπορική]: Προς αύξηση ο κατώτατος μισθός στην Ισπανία

Η Ισπανία επιμένει στη στρατηγική της για αύξηση του κατώτατου μισθού για την αντιμετώπιση του αυξανόμενου «χάσματος πλούτου στη χώρα» και εν μέσω της ταχύτερης αύξησης του πληθωρισμού εδώ και σχεδόν μια δεκαετία.

Λόγω και της αύξησης στις τιμές ρεύματος, ο πληθωρισμός στην Ισπανία βρέθηκε τον Αύγουστο στο 3,3%, σε υψηλό δεκαετίας .

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης Σάντσεθ, των συνδικάτων και των φορέων συνεχίζονται, αν και ακόμα δεν έχει βρεθεί η «χρυσή τομή». Η κυβέρνηση προτείνει αύξηση μεταξύ 12 και 19 ευρώ και τα συνδικάτα μεταξύ 25-30 ευρώ. Η ένωση των εργοδοτών διατήρησε επίσης τη θέση της ενάντια στην αύξηση.

Η κυβέρνηση, διατηρεί άτυπες επαφές με κοινωνικούς φορείς για να σώσει τη διαπραγμάτευση, μπορεί να αποφασίσει την αύξηση για το 2021.

«Είναι ένα σημαντικό μέσο για τη μείωση της ανισότητας, που έχει αυξηθεί στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια», δήλωσε η Νάντια Καλβίνο, υπουργός των Οικονομικών, σε συνέντευξή της στην τηλεόραση του Bloomberg. «Από τότε που φτάσαμε στην κυβέρνηση πριν από τρία χρόνια, η αύξηση του κατώτατου μισθού ήταν ένα από τα στοιχεία των πολιτικών μας προτεραιοτήτων».

Η Ισπανία, όπως και η Ιταλία, είδε μια ισχυρή ανάκαμψη με την οικονομία της να αναπτύσσεται με τον ταχύτερο ρυθμό από τη δεκαετία του 1970, αφότου επλήγησαν σφοδρά από την πανδημία Covid-19.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!