Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Οι πρόωρες εκλογές στο τραπέζι του Μαξίμου
[Η Ναυτεμπορική]: Οι πρόωρες εκλογές στο τραπέζι του Μαξίμου

[Η Ναυτεμπορική]: Οι πρόωρες εκλογές στο τραπέζι του Μαξίμου

Του Γιάννη Καμπουράκη
gkamp@naftemporiki.gr

Δεν έχει τελειώσει το θέμα των πρόωρων εκλογών για τον πρωθυπουργό, όπως δεν τελειώνουν και οι διάφορες εισηγήσεις υπέρ της διενέργειάς τους, όχι μόνο από στενούς συνεργάτες και στελέχη της κυβέρνησης ή της ΝΔ αλλά και από άλλους συνομιλητές του, εκτός πολιτικού κύκλου.

Ο προβληματισμός του κ. Μητσοτάκη δεν έχει να κάνει με την επιχειρηματολογία της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί «απόδρασης». Ο πρωθυπουργός είναι σε θέση να γνωρίζει με λεπτομέρειες τα δύο βασικά σενάρια για τους επόμενους μήνες στην οικονομία, η φύση της νέας κρίσης όμως – σε αντίθεση με την κρίση του 2010 – δεν είναι τέτοια που θα διαλύσει την κυβέρνηση εις τα εξ ων συνετέθη όπως διάλυσε την κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου.

Στον στενό κύκλο των συζητήσεων του κ. Μητσοτάκη κυριαρχεί η εκτίμηση ότι η ύφεση θα είναι μεγάλη και βαθιά. Ό,τι σε αντίθεση με όσους προβλέπουν εύκολο και αυτονόητο το V στην οικονομία τα μέτρα στήριξης της πρώτης και της δεύτερης φάσης – δηλαδή ως και το φθινόπωρο – δεν θα μπορέσουν να ισορροπήσουν τα πράγματα. Και ότι θα χρειαστεί το τρίτο κύμα παρεμβάσεων της ΕΕ και των κυβερνήσεων για να στηριχθούν ουσιαστικά η ευρωπαϊκή κα κατ΄ επέκταση οι εθνικές οικονομίες. Διευκρινίζεται ωστόσο ότι η νέα κρίση έχει τρεις δομικές διαφορές σε σχέση με την κρίση του 2010.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!