Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ρ. Πρόντι: Η συμμετοχή του Μπερλουσκόνι στην κυβερνητική πλειοψηφία δεν αποτελεί πλέον ταμπού
[Η Ναυτεμπορική]: Ρ. Πρόντι: Η συμμετοχή του Μπερλουσκόνι στην κυβερνητική πλειοψηφία δεν αποτελεί πλέον ταμπού

[Η Ναυτεμπορική]: Ρ. Πρόντι: Η συμμετοχή του Μπερλουσκόνι στην κυβερνητική πλειοψηφία δεν αποτελεί πλέον ταμπού

Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός, πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και σημείο αναφοράς της ιταλικής κεντροαριστεράς Ρομάνο Πρόντι έδωσε ουσιαστικά το «ελεύθερο» στην συμμετοχή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην κυβερνητική πλειοψηφία που κυβερνά την Ιταλία.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ιδιωτικού τηλεοπτικού καναλιού La7, o Πρόντι τόνισε:

«Η συμμετοχή αυτή δεν αποτελεί ταμπού. Το κύριο ζητούμενο είναι η κυβέρνηση Κόντε να μπορεί να βασιστεί σε μια σταθερή πλειοψηφία και να είναι σε θέση να λαμβάνει τις αναγκαίες αποφάσεις. Δεν πρόκειται για ταμπού διότι, όπως έχω ήδη πει, το γήρας φέρνει και σωφροσύνη. Το κύριο θέμα είναι ότι η Ιταλία χρειάζεται μια καθοριστική ώθηση για να μην χάσει την δυναμική της», συμπλήρωσε ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν.

Σύμφωνα με πολλούς σχολιαστές, το κόμμα Φόρτσα Ιταλία του Μπερλουσκόνι, είναι πολύ πιθανό να στηρίξει την κυβέρνηση κατά την κρίσιμη ψηφοφορία, στο κοινοβούλιο, για την ενεργοποίηση του πακέτου βοήθειας 36 δισεκατομμυρίων ευρώ που προβλέπει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας. Πρόκειται για οικονομική στήριξη η οποία θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί, από την Ιταλία, για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορωνοϊού στον τομέα της υγείας.

Το Κίνημα των Πέντε Αστέρων, όμως, αντιτίθενται στην χρήση της βοήθειας αυτής, με την λογική ότι στη συνέχεια μπορεί να επιβληθούν στη χώρα μέτρα λιτότητας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!