Κυριακή, 9 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Πρόκληση Ακάρ: Η Ελλάδα κλιμακώνει την ένταση στο Αιγαίο
[Η Ναυτεμπορική]: Πρόκληση Ακάρ: Η Ελλάδα κλιμακώνει την ένταση στο Αιγαίο

[Η Ναυτεμπορική]: Πρόκληση Ακάρ: Η Ελλάδα κλιμακώνει την ένταση στο Αιγαίο

Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα στη Μεσόγειο, στο Αιγαίο και την Κύπρο τόνισε από τη Λιβύη ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χ. Ακάρ, επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό το καθεστώς στρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου. Στις εμπρηστικές δηλώσεις του ο κ. Ακάρ κατηγόρησε την Ελλάδα ότι με τη στάση της στο Αιγαίο το τελευταίο διάστημα κλιμακώνει την ένταση.

«Η στρατιωτικοποίηση των 16 από τα 23 νησιά του Αιγαίου κατά παράβαση των διεθνών συνθηκών είναι απαράδεκτη. Το να δοθεί καθεστώς στρατιωτικοποιημένων νησιών στα νησιά αυτά δεν είναι αποδεκτό. Αυτό αποτελεί ξεκάθαρη παράβαση της Συνθήκης της Λοζάνης. Δεν υπάρχει κανένα νησί στον κόσμο που να έχει δέκα μίλια εναέριο χώρο και έξι μίλια χωρικά ύδατα. Ενώ δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία στο Αιγαίο, λένε ‘όλα είναι δικά μου’», ανέφερε και πρόσθεσε, σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι «στο Αιγαίο, στη Μεσόγειο και στην Κύπρο δεν θα υπάρξει κανένα τετελεσμένο, δεν θα το επιτρέψουμε».

«Κάποιοι Έλληνες πανεπιστημιακοί, πολιτικοί και απόστρατοι στρατιωτικοί έχουν αρχίσει να κάνουν εκτιμήσεις προς την κατεύθυνση της δικής μας τοποθέτησης. Αναμένουμε από τους Έλληνες φίλους μας να να λάβουν υπόψη αυτές τις εκτιμήσεις που γίνονται με την κοινή λογική» πρόσθεσε.

Σημείωσε δε ότι «καμία λύση που δεν περιλαμβάνει την Τουρκία δεν θα είναι μια κατάλληλη λύση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!