Τετάρτη, 12 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Οι προϊστορικοί καλλιτέχνες ζωγράφιζαν έχοντας παραισθήσεις
[Η Ναυτεμπορική]: Οι προϊστορικοί καλλιτέχνες ζωγράφιζαν έχοντας παραισθήσεις

[Η Ναυτεμπορική]: Οι προϊστορικοί καλλιτέχνες ζωγράφιζαν έχοντας παραισθήσεις

Οι δημιουργίες που βλέπουμε στα βάθη των σπηλαίων ίσως είναι προϊόν καλλιτεχνών που είχαν κάποιου είδους ψευδαισθήσεις όταν ζωγράφιζαν

Πολλά έργα τέχνης ακόμη και ορισμένα από τα πιο γνωστά έχουν γίνει με τους καλλιτέχνες να μην βρίσκονται για διαφόρους λόγους σε… νηφάλια πνευματική και ψυχική κατάσταση όταν τα δημιουργούσαν.

Μια νέα μελέτη επιστημόνων του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ αναφέρει ότι οι πρώτοι καλλιτέχνες της ανθρωπότητας, εκείνοι που ζωγράφιζαν τους τοίχους στα σπήλαια είχαν ψευδαισθήσεις και παραισθήσεις όταν το έκαναν.

Οι σπηλαιογραφίες που δημιουργήθηκαν από τους μακρινούς μας προγόνους αποτελούν διαρκές πεδίο έρευνας και μελέτης. Νέες τεχνολογίες και μέθοδοι αναλύσεων επιτρέπουν την ανάδειξη μεγάλου εύρους δεδομένων από αυτές τις ζωγραφιές. Για το περιβάλλον στο οποίο ζούσαν οι δημιουργοί τους, την πολιτιστική κουλτούρα που είχαν αναπτύξει, τεχνολογίες που είχαν αναπτύξει για να ζωγραφίζουν και εσχάτως γίνονται προσπάθειες απόκτησης δειγμάτων DNA από τις ζωγραφιές το οποίο θα ανήκει στους δημιουργούς τους. Η ανάλυση του DNA θα αποκαλύψει πολλά στοιχεία για την ταυτότητα τους.

Σε αρκετές περιπτώσεις οι καλλιτέχνες δεν ήθελαν να ζωγραφίσουν κοντά στις εισόδους των σπηλαίων όπου υπήρχε το απαραίτητο φως για να το κάνουν αλλά επέλεγαν σημεία στα βάθη τω σπηλαίων, σε στενούς σκοτεινούς διαδρόμους αλλά και σε κάποιους πολύ περιορισμένης έκτασης χώρους στο εσωτερικό των σπηλαίων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!