Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Προϋπολογισμός ΕΕ: Ο Βέμπερ επικρίνει τις απειλές βέτο από Πολωνία -Ουγγαρία
[Η Ναυτεμπορική]: Προϋπολογισμός ΕΕ: Ο Βέμπερ επικρίνει τις απειλές βέτο από Πολωνία -Ουγγαρία

[Η Ναυτεμπορική]: Προϋπολογισμός ΕΕ: Ο Βέμπερ επικρίνει τις απειλές βέτο από Πολωνία -Ουγγαρία

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επέκρινε έντονα την απειλή άσκησης βέτο από την Ουγγαρία και την Πολωνία για τον συμφωνηθέντα προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Είναι απλώς αδιανόητο μεμονωμένα κράτη να κρατούν σε ομηρία ολόκληρη την Ευρώπη για εγωιστικούς λόγους. Απευθύνω έκκληση στον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν και στην πολωνική κυβέρνηση. Όποιος ισχυρίζεται ότι δεν εμποδίζει την ανεξαρτησία των μέσων ενημέρωσης και της Δικαιοσύνης δεν χρειάζεται να φοβάται τον νέο μηχανισμό για την τήρηση των αρχών του κράτους δικαίου», δήλωσε σήμερα ο Χριστιανοκοινωνιστής (CSU) πολιτικός στο «Δίκτυο Συντακτών της Γερμανίας (Redaktionsnetzwerk Deutschland / RND) .

Ο Βέμπερ χαρακτήρισε τη συμφωνία της Ουγγαρίας και της Πολωνίας για τον μηχανισμό του κράτους δικαίου ως «σημαντική δοκιμή για τη λειτουργικότητα της ΕΕ. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα αποδεσμεύσει το τεράστιο χρηματικό ποσό μόνο εάν όλα τα κράτη μέλη τηρούν τον ευρωπαϊκό κανόνα αξιών. Ο Όρμπαν πρέπει τουλάχιστον να δώσει στον μηχανισμό μια ευκαιρία. Αυτό θα ήταν καλό σημάδι, διότι ο μηχανισμός τελικά απολιτικοποιεί τη διαμάχη για το κράτος δικαίου», τόνισε.

«Δεν είναι η πολιτική εκείνη η οποία αποφασίζει εάν οι ενδεχόμενες ποινές οι οποίες θα επιβάλλονται σε όσους παραβαίνουν τους κανόνες του κράτους δικαίου είναι νόμιμες ή όχι. Αυτό το κάνει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!