Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Πρώην αρχηγοί κρατών- κυβερνήσεων και νομπελίστες ζητούν άρση των δικαιωμάτων ευρεσιτεχνίας 
[Η Ναυτεμπορική]: Πρώην αρχηγοί κρατών- κυβερνήσεων και νομπελίστες ζητούν άρση των δικαιωμάτων ευρεσιτεχνίας 

[Η Ναυτεμπορική]: Πρώην αρχηγοί κρατών- κυβερνήσεων και νομπελίστες ζητούν άρση των δικαιωμάτων ευρεσιτεχνίας 

Με επιστολής τους στους τρεις υποψήφιους καγκελάριους στη Γερμανία πρώην αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων και νομπελίστες ζητούν κατάργηση των δικαιωμάτων ευρεσιτεχνίας για τα εμβόλια COVID.

Η επιστολή:

«Αγαπητή κυρία Μπέρμποκ , αγαπητέ κύριε Λάσετ, αγαπητε κ. Σολτς, Εμείς, πρώην αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων και κάτοχοι βραβειου Νόμπελ, σας γράφουμε πεπεισμένοι ότι η Γερμανία έχει να παίξει έναν καθοριστικό ρόλο στον παγκόσμιο αγώνα κατά του COVID-19. Η αντιμετώπιση αυτής της πανδημίας είναι υψίστης σημασίας για τους ανθρώπους στη Γερμανία και σε όλο τον κόσμο.

Ως υποψήφιος για καγκελάριος, ένας από εσάς στο μέλλον θα είναι υπεύθυνος για το ρόλο της Γερμανίας στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Στη Γερμανία, παρασκευαζεται εμβόλια mRNA από την Pfizer BioNTech. Αυτό είναι ένα τεράστιο επίτευγμα. Ωστόσο, η αποτελεσματικότητα των εμβολίων είναι μηδενική για όσους δεν έχουν πρόσβαση σε αυτά.

Το γεγονός ότι ένας μικρός αριθμός φαρμακοβιομηχανιών ελέγχει το μονοπώλιο του εμβολίου ,έχει οδηγήσει σε σοβαρή έλλειψη δόσεων. Δισεκατομμύρια άνθρωποι σε χώρες χωρίς πρόσβαση σε εμβόλια είναι συνεπώς ακόμη ανεμβοίαστοι. Οι χώρες χαμηλού εισοδήματος έχουν λάβει μέχρι τώρα λιγότερο από το 2% των εμβολίων που χορηγούνται παγκοσμίως. Η παγκόσμια προσφορά δεν μπορεί να εξασφαλίσει τον πλήρη εμβολιασμό του παγκόσμιου πληθυσμού.

Ο τεχνητός περιορισμός της παραγωγής οδηγεί σε χιλιάδες θανάτους που μπορούν να αποφευχθούν και σε χιλιάδες χιλιάδες περιστατικά, μερικά από τα οποία σχετίζονται με μακροχρόνιες βλάβες στην υγεία.

Έχοντας αυτό κατά νου, ανησυχούμε βαθιά ότι η Γερμανία εξακολουθεί να αντιτίθεται στην προσωρινή αναστολή των κανόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ) για την πνευματική ιδιοκτησία. Αυτοί οι κανόνες εμποδίζουν τόσο την ταχύτερη παραγωγή εμβολίων COVID-19 όσο και την πρόσβαση στην τεχνολογία. Υπάρχουν καταρτισμένες φαρμακοβιομηχανίες σε όλο τον κόσμο οι οποίες, με προσωρινή αναστολή των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας και την απαραίτητη μεταφορά γνώσης και τεχνολογίας, θα μπορούσαν να παράγουν δισεκατομμύρια περισσότερες ασφαλείς και αποτελεσματικές δόσεις εμβολίων που απαιτούνται για την καταπολέμηση της πανδημίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!