Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Πρόγνωση καρδιακής ανεπάρκειας μέσω τεχνητής νοημοσύνης
[Η Ναυτεμπορική]: Πρόγνωση καρδιακής ανεπάρκειας μέσω τεχνητής νοημοσύνης

[Η Ναυτεμπορική]: Πρόγνωση καρδιακής ανεπάρκειας μέσω τεχνητής νοημοσύνης

Πολλά προβλήματα υγείας σχετίζονται με την υπερβολική παρουσία υγρού στους πνεύμονες- και ένας νέος αλγόριθμος τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητά τους εξετάζοντας μια ακτινογραφία.

Ένα από τα πιο κοινά προειδοποιητικά σήματα της οξείας καρδιακής ανεπάρκειας είναι η υπερβολή παρουσία υγρού στους πνεύμονες, μια κατάσταση που είναι γνωστή ως πνευμονικό οίδημα. Το ακριβές επίπεδο υπερβολικού επιπέδου υγρού συχνά υπαγορεύει τις ενέργειες του γιατρού, ωστόσο η εξαγωγή σχετικών συμπερασμάτων είναι δύσκολη και συχνά προϋποθέτει οι γιατροί να βασίζονται σε ενδείξεις σε ακτινογραφίες οι οποίες κάποιες φορές μπορεί να οδηγούν σε λανθασμένα συμπεράσματα και θεραπείες. Σε αυτό το πλαίσιο, ομάδα της οποίας ηγήθηκαν ερευνητές στο CSAIL (Computer Science and Artificial Intelligence Lab) του ΜΙΤ ανέπτυξαν ένα μοντέλο machine learning που μπορεί να εξετάσει μια ακτινογραφία για να ποσοτικοποιήσει τη σοβαρότητα του οιδήματος σε μια κλίμακα τεσσάρων βαθμίδων- από το 0 (υγιές) ως το 3 (πολύ κακή κατάσταση). Το σύστημα έβρισκε το σωστό επίπεδο πάνω από τις μισές φορές και έβρισκε σωστά τις περιπτώσεις επιπέδου 3 στο 90% των περιπτώσεων.

«Το πρόγραμμα αυτό προορίζεται να βελτιώσει τη ροή της εργασίας των γιατρών, παρέχοντας επιπλέον πληροφορίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για καλύτερη πληροφόρηση ως προς τις διαγνώσεις τους, καθώς και για να επιτρέπουν αναδρομικές αναλύσεις» είπε ο Ρουΐζι Λιάο, διδακτορικός ο οποίος ήταν ένας εκ των lead authors του σχετικού επιστημονικού άρθρου, μαζί με τη διδακτορική Γκίτικα Τσαουχάν και τους καθηγητές του ΜΙΤ Πολίνα Γκόλαντ και Πίτερ Σόλοβιτς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!