Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Πρόεδρος ΕΒΕΘ: Μετασχηματισμός παραγωγικού μοντέλου και μετάβαση σε οικονομίες κλίμακας
[Η Ναυτεμπορική]: Πρόεδρος ΕΒΕΘ: Μετασχηματισμός παραγωγικού μοντέλου και μετάβαση σε οικονομίες κλίμακας

[Η Ναυτεμπορική]: Πρόεδρος ΕΒΕΘ: Μετασχηματισμός παραγωγικού μοντέλου και μετάβαση σε οικονομίες κλίμακας

Μετάβαση από τις μικρές μονάδες παραγωγής τόσο στον πρωτογενή όσο και στο δευτερογενή και τριτογενή τομέα, εισηγείται ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ Ιωάννης Μασούτης, διευκρινίζοντας ότι πρέπει να δοθούν κίνητρα για συγχωνεύσεις, προκειμένου να μεγαλώσει το μέσο μέγεθος της επιχείρησης και να εξασφαλισθούν οικονομίες κλίμακας.

Σε συνέντευξή του στο ηλεκτρονικό έντυπο Επιχειρώ, o κ. Μασούτης, μεταξύ άλλων, προκρίνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό του δημόσιου τομέα και την απλοποίηση των διαδικασιών, ώστε να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα των ελληνικών αγαθών, γεγονός το οποίο σε συνδυασμό με τα μεγέθη οικονομιών κλίμακας, θα έχει αντίκτυπο στην αύξηση των ελληνικών εξαγώγιμων αγαθών και υπηρεσιών.

Σε ερώτηση για το πώς αξιολογεί την ανάπτυξη της πόλης της Θεσσαλονίκης και τις προϋποθέσεις που απαιτούνται ώστε η ανάπτυξη αυτή να είναι σταθερή και μακροχρόνια, σημείωσε ότι «Έχω τονίσει πολλές φορές ότι η πόλη μας έχει πολύ καλές προοπτικές ανάπτυξης και αυτό στηρίζεται στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Θεσσαλονίκη ήταν ανέκαθεν ένα επιχειρηματικό και πολιτισμικό κέντρο διεθνούς εμβέλειας που απλά τις τελευταίες δεκαετίες έμεινε πίσω κυρίως σε υποδομές. Δεν είναι λοιπόν τυχαία η επιλογή της Θεσσαλονίκης για την εγκατάσταση πολυεθνικών παγκόσμιου βεληνεκούς. Αυτό μπορεί να προσελκύσει κι άλλες μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες και να αποτελέσει κίνητρο για να επανέλθουν οι νέοι που έφυγαν από τη χώρα μας τα χρόνια της κρίσης».

Θα πρέπει όμως, όπως υποστήριξε ο κ. Μασούτης, να γίνει σημαντικό έργο για την αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων της περιοχής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!