Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Προεδρικές εκλογές- ΗΠΑ: Θα πληγεί ο λαϊκισμός από μία ενδεχόμενη ήττα του Τραμπ;
[Η Ναυτεμπορική]: Προεδρικές εκλογές- ΗΠΑ: Θα πληγεί ο λαϊκισμός από μία ενδεχόμενη ήττα του Τραμπ;

[Η Ναυτεμπορική]: Προεδρικές εκλογές- ΗΠΑ: Θα πληγεί ο λαϊκισμός από μία ενδεχόμενη ήττα του Τραμπ;

Όλος ο κόσμος παρακολουθεί και επηρεάζεται από τις εξελίξεις στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, ωστόσο, οι ηγέτες που «συγγενεύουν» στην πολιτική του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ διατηρούν πιο έντονο το ενδιαφέρον τους.

Ηγέτες που βρίσκονται κοντά στην πολιτική του Τραμπ, από τον Ματέο Σαλβλίνι της ιταλικής Λέγκας μέχρι τον πρωθυπουργό της Ινδίας Νάρεντρα Μόντι, θα μπορούσαν να δουν την δική τους πολιτική πορεία και τύχη να αλλάζουν μπροστά σε μια ενδεχόμενη ήττα του Τραμπ στις προεδρικές εκλογές.

Μια ήττα που ουσιαστικά θα σηματοδοτήσει την εξασθένιση του ακραίου πολιτικού κύματος που επέτρεψε σε αυτούς τους ηγέτες να αναδυθούν στην πολιτική πραγματικότητα των κρατών τους.

«Ο Τραμπ καθώς πρόκειται για ηγέτη μιας παγκόσμιας υπερδύναμης, αποτελεί τον ιδανικό σύμμαχο που θα μπορούσε να έχει κάποιος, επομένως μια ενδεχόμενη ήττα στις αμερικανικές εκλογές θα επηρεάσει τις ακραίες κυβερνήσεις ανά τον κόσμο που στηρίζονται σε σιωπηρή ή δηλωμένη στήριξη του Τραμπ», σχολιάζει η καθηγήτρια Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Κεντρικής Ευρώπης στη Βιέννη, Έριν Κριστίν Τζέννε.

Από το Brexit μέχρι της εκλογή του Ζαΐρ Μπολσονάρο στη Βραζιλία, οι λαϊκιστές ηγέτες και τα κόμματά τους εκδηλώνουν κοινά χαρακτηριστικά με την πολιτική Τραμπ. Εκφράζουν ακραίες απόψεις προωθώντας τον εθνικισμό και υιοθετώντας αντισυστημικές και αντιμεταναστευτικές πολιτικές ενώ αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό την παγκοσμιοποίηση, σχολιάζει το CNBC.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!