Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Προανακριτική: Στο στόχαστρο Παπαγγελόπουλου και πάλι η Ράικου
[Η Ναυτεμπορική]: Προανακριτική: Στο στόχαστρο Παπαγγελόπουλου και πάλι η Ράικου

[Η Ναυτεμπορική]: Προανακριτική: Στο στόχαστρο Παπαγγελόπουλου και πάλι η Ράικου

Νέο κύκλο αντιπαράθεσης πυροδότησαν όσα είπε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος για την εισαγγελέα εφετών Ελένη Ράικου.

Μήνες προτού προσέλθει για παροχή εξηγήσεων στην προανακριτική επιτροπή, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είχε προδιαθέσει για τα όσα θα έλεγε για την εισαγγελικό λειτουργό Ελένη Ράικου. «Ρασπούτιν τέλος. Μπαίνουμε στην εποχή της Μεσσαλίνας», έχει δηλώσει κατ΄επανάληψη για την πρώην συνάδελφό του, συγκρίνοντας την αντεισαγγελέα Εφετών, προκάτοχο της Ελένης Τουλουπάκη στην Εισαγγελία Διαφθοράς, με την πανέμορφη αλλά αδίστακτη σύζυγο του αυτοκράτορα Κλαύδιου.

Σήμερα, δεύτερη ημέρα της κατάθεσης του ενώπιον της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, ο κ. Παπαγγελόπουλος επέλεξε να μπει στην ουσία της υπόθεσης που ερευνά η επιτροπή, αρχής γενομένης από την εισαγγελέα εφετών Ελένη Ράικου. Δεν είναι τυχαία η επιλογή του κ. Παπαγγελόπουλου να κάνει την αρχή των εξηγήσεων του, από το «κεφάλαιο» Ελένη Ράικου. Η Νέα Δημοκρατία, εξ αρχής, είχε σπεύσει να χαρακτηρίσει την κ. Ράικου «πρώτο πυλώνα επαρκών ενδείξεων ότι τελέστηκαν συγκεκριμένα αδικήματα», από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης. Πολύ περισσότερο που για πρώτη φορά, από το στόμα της κ. Ράικου ακούστηκε η λέξη «σκευωρία», «Ρασπούτιν» και η καταγγελία για «κατάλυση του κράτους δικαίου και εν τέλει κατάλυση δημοκρατίας» στην υπόθεση που ερευνά η Βουλή. Η Ελένη Ράικου στην επιτροπή της Βουλής έχει χαρακτηρίσει «συμβόλαιο θανάτου της» τα δημοσιεύματα που την στοχοποιούσαν για απόκρυψη στοιχείων σε δικογραφίες για τους Γιάννο Παπαντωνίου και Θωμά Λιακουνάκο και τους πειθαρχικούς ελέγχους που ακολούθησαν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!