Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Προανακριτική: Από την κατάθεση Μιωνή στη διεύρυνση του κατηγορητηρίου
[Η Ναυτεμπορική]: Προανακριτική: Από την κατάθεση Μιωνή στη διεύρυνση του κατηγορητηρίου

[Η Ναυτεμπορική]: Προανακριτική: Από την κατάθεση Μιωνή στη διεύρυνση του κατηγορητηρίου

Η κατάθεση του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή στην ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης, εκτιμάται ότι φέρνει τους βουλευτές της Ν.Δ. και του Κινήματος Αλλαγής πιο κοντά σε πρόταση για τη διεύρυνση των κατηγοριών, σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Ούτως ή άλλως η επιτροπή, δια του προέδρου της Βουλής, έχει ήδη ζητήσει τη γνώμη του επιστημονικού συμβουλίου, για τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί για την αναβάθμιση των κατηγοριών.

Η 8ωρη κατάθεση του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, προκάλεσε καταιγισμό διαρροών, για τα λεχθέντα του μάρτυρα, και ανταλλαγή πυρών ανάμεσα σε Μαξίμου και Κουμουνδούρου, για τις πολιτικές πρωτοβουλίες εξωδικαστικού συμβιβασμού της ιδιωτικής διαφοράς του επιχειρηματία με τον εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη.

Το ενδιαφέρον αύριο εστιάζεται στην κατάθεση της εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη που έχει κληθεί στις 10.00 το πρωί από την προκαταρκτική επιτροπή.

Οι βουλευτές της πλειοψηφίας στέκονται στα εξής σημεία της κατάθεσης του Σάμπυ Μιωνή:

  • «Το 2016, δύο υπουργοί της κυβέρνησης Τσίπρα, οι Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και Νίκος Παππάς, συζητούσαν με τον επιχειρηματία Μιωνή, για εκκρεμείς δικαστικές του υποθέσεις.
  • Το 2016 το Μέγαρο Μαξίμου ενεπλάκη σε μια ιδιωτική διαφορά, μεταξύ ενός επιχειρηματία, του Μιωνή, και ενός εκδότη, του Φιλιππάκη, συστήνοντας τους να καταλήξουν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό.
  • Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι, μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του Νίκου Παππά, του υποδείχθηκε από τον Δ. Παπαγγελόπουλο, προκειμένου να υπάρξει συμβιβασμός, να καλύψει ο επιχειρηματίας και τα δικαστικά έξοδα που είχε καταβάλει ο εκδότης στη δικαστική του διένεξη με τον επιχειρηματία.
  • Ο Μιωνής κατήγγειλε ότι η εμπλοκή του σε υπόθεση ξεπλύματος χρήματος, από τα «παιδιά του κ. Παπαγγελόπουλου, την Ελένη Τουλουπάκη και τον Χρήστο Ντζούρα, ήταν μέσο για την εκβίαση του».
  • Για την εμπλοκή του επιχειρηματία αξιοποιήθηκαν ο εκδότης Γιάννης Φιλιππάκης και οι δημοσιογράφοι, Αλέξανδρος Τάρκας και Γιάννα Παπαδάκου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!