Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Πράσινο φως για κρουαζιέρες σε ελληνικούς και τουρκικούς προορισμούς
[Η Ναυτεμπορική]: Πράσινο φως για κρουαζιέρες σε ελληνικούς και τουρκικούς προορισμούς

[Η Ναυτεμπορική]: Πράσινο φως για κρουαζιέρες σε ελληνικούς και τουρκικούς προορισμούς

Ενισχύεται το προϊόν κρουαζιέρας της Ελλάδας, μετά την κοινή υπουργική απόφαση για τις προϋποθέσεις εισόδου στη χώρα προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, και με βάση την οποία, μπορούν να επισκεφτούν τη χώρα, κρουαζιερόπλοια που προέρχονται από τα λιμάνια Γαλατά Κωνσταντινούπολης και Νέας Εφέσου (Κουσάντασι), της Τουρκίας.

Με το «άνοιγμα» των τουρκικών λιμανιών ουσιαστικά δημιουργείται ένα ακόμα κίνητρο στους ομίλους κρουαζιέρας να εντείνουν την παρουσία τους, στην Ελλάδα μέσα στο 2022, αφού θα έχουν τη δυνατότητα να σχεδιάσουν ένα ολοκληρωμένο προϊόν κρουαζιέρας για το Αιγαίο Πέλαγος, αλλά και ευρύτερα στην περιοχή της Αν. Μεσογείου.

Ειδικότερα στο 5ο άρθρο παράγραφοι 4&5 της απόφασης αναφέρεται χαρακτηριστικά:

-Επιτρέπεται ο κατάπλους στην ελληνική Επικράτεια κρουαζιερόπλοιων ανεξαρτήτως σημαίας, εφόσον προέρχονται από κράτη για τα οποία δεν ισχύουν ειδικότερα περιοριστικά μέτρα και εφόσον πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζονται στις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, οι οποίες βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (https://www.ynanp.gr/el/ ).

-Περιορίζονται προσωρινά οι θαλάσσιες συνδέσεις με την Τουρκία. Η απαγόρευση δεν καταλαμβάνει τη μεταφορά εμπορευμάτων με πλοία, τα πλοία αναψυχής ανεξαρτήτως σημαίας, καθώς και τα κρουαζιερόπλοια που καταπλέουν από τους λιμένες Γαλατά Κωνσταντινούπολης και Νέας Εφέσου (Κουσάντασι).

Θετικό το κλίμα

Σημειώνεται ότι το κλίμα μεταξύ των εταιρειών κρουαζιέρας για την Ελλάδα την επόμενη χρονιά είναι ιδιαίτερα θετικό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!