Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Πράσινο σε επένδυση άνω των 200 εκατ. στην Κάρυστο
[Η Ναυτεμπορική]: Πράσινο σε επένδυση άνω των 200 εκατ. στην Κάρυστο

[Η Ναυτεμπορική]: Πράσινο σε επένδυση άνω των 200 εκατ. στην Κάρυστο

Του Λάμπρου Καραγεώργου
lkar@naftemporki.gr

Παρά την πανδημία, δύο σημαντικές τουριστικές επενδύσεις σε Νότιο Εύβοια και Ρόδο έκαναν τις τελευταίες ημέρες βήματα προόδου στην κατεύθυνση υλοποίησής τους. Ειδικότερα στη Νότιο Εύβοια πρόκειται για το επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας RSR EAGLE RESORT, αραβικών συμφερόντων, συνολικού ύψους άνω των 200 εκατ. ευρώ, που προβλέπει τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένου τύπου τουριστικής επένδυσης σε οικόπεδο 1.600 περίπου στρεμμάτων, η οποία θα περιλαμβάνει ξενοδοχειακά συγκροτήματα, παραθεριστικές κατοικίες, τουριστικό λιμένα, αθλητικές εγκαταστάσεις, κέντρο ευεξίας, συνεδριακό κέντρο και βοηθητικές υποδομές. Από την επένδυση αναμένεται να δημιουργηθούν τουλάχιστον 220 νέες θέσεις εργασίας. Επιπρόσθετα, ο φορέας της επένδυσης έχει δεσμευθεί για την παροχή συγκεκριμένων ανταποδοτικών ευεργετημάτων στην τοπική κοινωνία.

Στην αρχή της εβδομάδας το δημοτικό συμβούλιο της Καρύστου, στην περιοχή της οποίας ανήκει το ακίνητο, σε έκτακτη συνεδρίασή του με τηλεδιάσκεψη έδωσε το πράσινο φως στη στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων της σύνθετης τουριστικής επένδυσης. Μάλιστα, στην πρόσκληση αναφέρονταν ότι «το θέμα που αναφέρεται στην ημερήσια διάταξη είναι κατ’ επείγον και εξαιρετικής σημασίας και πιθανή αναβολή του θα προκαλέσει πιθανούς οικονομικούς κινδύνους», δείγμα του γεγονότος ότι η τοπική αυτοδιοίκηση κατά τη μεγάλη της πλειοψηφία τάσσεται υπέρ της επένδυσης.

Ο δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος, σημειώνει ότι «η προσπάθεια ετών σε συνδυασμό με τη σταθερή μας απόφαση για εξωστρέφεια και ισχυρή ισόρροπη τοπική ανάπτυξη για τους πολλούς, αποδίδει» και προσθέτει ότι «το έργο που αποτελεί τη μεγαλύτερη τουριστική επένδυση στην Εύβοια και μία από τις μεγαλύτερες σε όλη τη χώρα, αναμένεται να αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν της περιοχής και να ενισχύσει σημαντικά την τοπική κοινωνία και οικονομία, προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στη Ναυτεμπορική

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!