Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Οι Πράσινοι «κινητήρια δύναμη» της νέας κυβέρνησης στη Γερμανία
[Η Ναυτεμπορική]: Οι Πράσινοι «κινητήρια δύναμη» της νέας κυβέρνησης στη Γερμανία

[Η Ναυτεμπορική]: Οι Πράσινοι «κινητήρια δύναμη» της νέας κυβέρνησης στη Γερμανία

Μία βδομάδα μετά τις ομοσπονδιακές εκλογές στη Γερμανία και εν μέσω διαπραγματεύσεων για τη μελλοντική κυβέρνηση, οι Πράσινοι ετοιμάζονται να συγκυβερνήσουν «όχι ως ένας μικρός εταίρος, αλλά ως κινητήρια δύναμη», όπως λέει η συμπρόεδρος του κόμματος, Ανναλένα Μπέρμποκ.

Την αυτοπεποίθησή τους αντλούν από το γεγονός ότι είναι η τρίτη ισχυρότερη δύναμη στη χώρα και συνεπώς η Μπέρμποκ δεν κουράζεται να τονίζει ότι αυτή είναι μια «σαφής εντολή» για συγκυβέρνηση.

Αλλά είναι επίσης σαφές ότι για τους Πράσινους η πορεία προς τη νέα κυβέρνηση δεν θα είναι εύκολη. «Μερικές φορές γίνεται περίπλοκη», λέει η Μπέρμποκ και κάνει λόγο για “μικρά, υπεύθυνα βήματα” που πρέπει να κάνει τώρα το κόμμα της.

Ήδη οι Πράσινοι συνομιλούν με τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες (FDP),έχοντας κατά νου την συγκρότηση συνασπισμού με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) και με καγκελάριο τον Ολαφ Σολτς.

Πράσινοι και FDP είχαν χθες τη δεύτερη διερευνητική συνάντηση προσπαθώντας να βρουν όσο το δυνατόν περισσότερες συγκλίσεις. Εγινε μάλιστα λόγος για γέφυρες που πρέπει να χτιστούν μεταξύ τους, για μια καλή ατμόσφαιρα και μια καλή αρχή.

Ωστόσο, πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά για να καταλήξουν τα δυο κόμματα σε μια συναίνεση , καθώς τα προγράμματά τους είναι διαμετρικά αντίθετα .

Ο ηγέτης του FDP Κρίστιαν Λίντνερ κατέστησε επίσης σαφές μετά τις πρώτες διαβουλεύσεις ότι εξακολουθούν να υπάρχουν «αναμφίβολα διαφορές». Αλλά πριν συνεχιστεί η οικοδόμηση γεφυρών μεταξύ των Πρασίνων και του FDP, εκκρεμούν συνομιλίες με τους Σοσιαλδημοκράτες, που πιέζουν να δημιουργηθεί ένας γρήγορος συνασπισμός και θέλουν να βάλουν τα θεμέλια ακόμη και αύριο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!