Κυριακή, 9 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση το drone της NASA στον Άρη
[Η Ναυτεμπορική]: Πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση το drone της NASA στον Άρη

[Η Ναυτεμπορική]: Πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση το drone της NASA στον Άρη

Αυτή είναι η πρώτη φωτογραφία που δόθηκε στην δημοσιότητα από την πρώτη πτήση του drone στον Άρη

Δέκα λεπτά πριν τις δύο το μεσημέρι η NASA ανακοίνωσε ότι το αυτόνομο ιπτάμενο όχημα που έχει στείλει στον Άρη κατάφερε να πετάξει. Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία κάνει λόγο για μια πτήση παρόμοιας ιστορικής σημασίας με αυτή των αδελφών Ράιτ.Στις 18 Φεβρουαρίου το πιο προηγμένο ρομπότ που έχει ταξιδέψει ποτέ στον Άρη προσεδαφίστηκε στον Κόκκινο Πλανήτη για να πραγματοποιήσει σειρά ερευνών με βασικό στόχο την αναζήτηση κάποιου ίχνους ζωής, έστω και μικροβιακής, που να υπήρξε κάποτε στον πλανήτη.

To ρόβερ μετέφερε μαζί του και ένα αυτόνομο ιπτάμενο όχημα. Όπως είναι ευνόητο αν το drone κατάφερνε να πετάξει θα ήταν μια ιστορική στιγμή αφού για πρώτη φορά ένα drone θα πετούσε σε περιβάλλον μακριά από αυτό της Γης. Η NASA είχε ανακοινώσει ότι θα θεωρούσε πετυχημένη την αποστολή ακόμη και αν το drone σηκωνόταν από το έδαφος έστω και για λίγα δευτερόλεπτα χωρίς να ολοκληρώσει την προγραμματισμένη του πτήση.

Το ιπτάμενο αυτόνομο όχημα που ονομάζεται Ingenuity (Εφευρετικότητα) και μοιάζει με μικρό ελικοπτεράκι κατάφερε να πετάξει στις 10.30 το πρωί (ώρα Ελλάδας) της Δευτέρας 19 Απριλίου αλλά λόγω της απόστασης με τον Άρη και επειδή το drone δεν διαθέτει δικά του συστήματα επικοινωνίας αλλά μεταδίδει τα δεδομένα του στο ρόβερ και αυτό τα αναμεταδίδει στην Γη υπήρξε αυτή η καθυστέρηση στο να μάθουμε τι τελικά συνέβη .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!