Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Β. Πούτιν: Η Δύση δεν έλαβε αρκετά σοβαρά τις προειδοποιήσεις της Ρωσίας
[Η Ναυτεμπορική]: Β. Πούτιν: Η Δύση δεν έλαβε αρκετά σοβαρά τις προειδοποιήσεις της Ρωσίας

[Η Ναυτεμπορική]: Β. Πούτιν: Η Δύση δεν έλαβε αρκετά σοβαρά τις προειδοποιήσεις της Ρωσίας

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η Δύση δεν λαμβάνει αρκετά σοβαρά υπόψη τις προειδοποιήσεις της Ρωσίας να μην περάσει τις «κόκκινες γραμμές» της και ότι η Μόσχα πρέπει να λάβει σοβαρές εγγυήσεις ασφαλείας από τη Δύση.

Σε μια εκτενή ομιλία του σε αξιωματούχους εξωτερικής πολιτικής στη Μόσχα, ο Πούτιν δήλωσε ότι οι συνομιλίες για την επίλυση της σύγκρουσης στην ανατολική Ουκρανία οδηγούνται σε αδιέξοδο και κατηγόρησε τη Δύση ότι χρησιμοποιεί μια μεταναστευτική κρίση στη Λευκορωσία εναντίον του συμμάχου της Μόσχας Μινσκ, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η Ρωσία προτίθεται να αναπτύξει τις διαδικασίες ολοκλήρωσης με την Λευκορωσία.

Δήλωσε μάλιστα ότι «οι δυτικοί εταίροι είναι αυτοί που οξύνουν την κατάσταση (στη νοτιοανατολική Ουκρανία) με το να προμηθεύουν το Κίεβο με σύγχρονα όπλα, να πραγματοποιούν προκλητικές ασκήσεις στη Μαύρη Θάλασσα… αλλά και σε άλλες περιοχές κοντά στα σύνορά μας».

Ο Ρώσος πρόεδρος αναφερόμενος στο ΝΑΤΟ και τις σχέσεις του με τη Ρωσία, είπε ότι το ΝΑΤΟ -με το οποίο η Μόσχα διέκοψε τους δεσμούς της τον περασμένο μήνα- είχε καταστρέψει όλους τους μηχανισμούς διαλόγου, όπως και ότι επιδεικνύει αποδεδειγμένα διαθέσεις αντιπαράθεσης σε σχέση με τη Ρωσία. Παράλληλα είπε πως το ΝΑΤΟ δίνει ήδη σήματα ότι επιθυμεί να συνεργαστεί, αν και πρόσφατα ακόμη η συμμαχία απέλασε Ρώσους διπλωμάτες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!